Home Πετρούπολη Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για την μη εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για την μη εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για την μη εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής

0
0

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε η δημοτική αρχή της Πετρούπολης με αφορμή την εξαίρεσή της από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ανθή Ζορμπά, η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Ρούλα Κανέλλη μαζί με εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων της πόλης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Δημήτρης Γληνός” συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου, ενώ συναντήθηκαν και με την συνεργάτιδα του Υπουργού Αλεξάνδρα Μηλιαρέση.

 

Τα αιτήματα του δημάρχου

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος εξέφρασε το πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής για την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής με ευθύνη του κράτους. Σημείωσε όμως πως η υλοποίησή της από την πλευρά της κυβέρνησης δεν συνοδεύεται από αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη διεύρυνση των δομών, για σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ούτε φυσικά από μαζικές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό – παιδαγωγικό και βοηθητικό. Τόνισε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η δημοτική αρχή έχει διαμαρτυρηθεί και απαιτήσει από το υπουργείο να λύσει το κτιριακό πρόβλημα στην Πετρούπολη όχι μόνο για να υλοποιηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή αλλά και για να στεγάζονται τα παιδιά και οι εργαζόμενοι σε ασφαλείς, σύγχρονες αλλά και κατάλληλες δομές.

 

Το υπουργείο Παιδείας

Η συνεργάτης του Υπουργού αφού ανέφερε ότι ο δήμος Πετρούπολης είναι ο μόνος που έχει καταθέσει υπόμνημα για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπεύθυνο για την κατασκευή δομών και πρότεινε στους παρευρισκόμενους να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Υποδομών!

Ο δήμαρχος Πετρούπολης θεώρησε ως εμπαιγμό την θέση του υπουργείου Παιδείας σχετικά την μεταβίβαση ευθυνών στο υπουργείο Υποδομών καθώς ανέφερε πως και τα δυο Υπουργεία αποτελούν μέρος της ίδιας Κυβέρνησης. Κατόπιν κατέθεσε τις υπογραφές που είχαν μαζευτεί το προηγούμενο διάστημα και δήλωσε πως αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στο υπουργείο Υποδομών και ζήτησε την παρουσία και του υπουργού Παιδείας. Τέλος, τόνισε για ακόμα μία φόρα πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου άμεσα στην πόλη μας να εφαρμοστεί ο νόμος για την προσχολική αγωγή.