Home Χωρίς κατηγορία ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ;
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ;

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ;

0
0

Σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας καλεί μία… άγνωστη Συνέλευση Κατοίκων Πετρούπολης στην Στρογγυλή Πλατεία

 

 

Ένα αγνώστου προέλευσης και αποστολέα μήνυμα φτάνει στα κινητά πολιτών της Πετρούπολης, τις τελευταίες ώρες, με το οποίο καλούνται σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας το Σάββατο 13/3 στις 12 το μεσημέρι στην Στρογγυλή Πλατεία.

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει: «7/3/2021. Η αστυνομία επιτίθεται σε κατοίκους της Νέας Σμύρνης που έκαναν το «έγκλημα» να διαμαρτυρηθούν για την παράλογη επιβολή προστίμων. Δεκάδες άνθρωποι ξυλοκοπιούνται, μερικοί συλλαμβάνονται. Τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν τις βιοπραγίες μιλώντας ψευδώς για επίθεση σε αστυνομικούς και αναγκαία επέμβαση της αστυνομίας. Χθες στη Νέα Σμύρνη =, προχθές στο Χαλάνδρι, αύριο στις γειτονιές μας. Δεν οφείλουμε να φοβόμαστε τέτοιες επιθέσεις κάθε φορά που πατάμε το πόδι μας έξω από το σπίτι μας».

Το μήνυμα φέρει υπογραφή Συνέλευση Κατοίκων Πετρούπολης, χωρίς όμως να συνοδεύεται από ονόματα πολιτών, ή το του φορέα που οργανώνει την διαδήλωση, όπως ορίζει ο νόμος (4703/2020)

Σε μία εποχή που η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, τέτοια «ανώνυμα» μηνύματα μπορεί να ξεκινούν από την πιο αγνή πρόθεση, αλλά μπορεί να κρύβουν και προβοκάτσια  και δημιουργία γενικότερης σύγχυσης και πρόκλησης επεισοδίων.

Συνήθως οι διοργανωτές μίας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης οφείλουν να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους, στις αρχές, και να δηλώσουν το χώρο, το χρόνο, και αν θα είναι κινούμενη η συνάθροιση, ώστε να παρθούν μέτρα για να μην υπάρξει διατάραξη της ομαλής κοινωνικής και οικονομικής ζωής της περιοχής.

Δεν γνωρίζουμε αν η αστυνομία και ο δήμος έχουν γνώση αυτής της διαδήλωσης, αλλά σε μία εποχή που τα κρούσματα κορονοϊού είναι ιδιαίτερα αυξημένα στην Πετρούπολη, μία διαδήλωση χωρίς μέτρα ίσως να προκαλέσει μεγάλη διάδοση του ιού.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σε αυτή την διαδήλωση κάποιοι εμπλέκουν και τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πετρούπολης με αφορμή την έκδοση ανακοίνωσης που αναφέρεται στην αστυνομική βία την οποία και καταδικάζει χωρίς όμως να καλεί σε καμία συγκέντρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ένας χρόνος πανδημία, η υγεία μας και καθημερινότητά μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ένα χρόνο τώρα εμείς οι μαθητές πιεζόμαστε από το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων, δίνουμε μάχη για να παρακολουθήσουμε το μάθημα στο σχολείο με την τηλεκπαίδευση να σέρνεται και χωρίς κανένα εξοπλισμό, προσπαθούμε με δική μας ευθύνη να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας.

Και απέναντι σε αυτά η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι από τη μία να:

– ψηφίζει αντιλαϊκούς νόμους όπως το Νομοσχέδιο για την Παιδεία, που κάνει το σχολείο μας πιο εξοντωτικό, μας στερεί τη γνώση και μας ωθεί ακόμη περισσότερο στα φροντιστήρια!

Και από την άλλη:

– να ενισχύει την καταστολή απέναντί μας! Τα παραδείγματα αστυνομικής βίας είναι πάρα πολλά…με πιο πρόσφατο αυτό στη Νέα Σμύρνη!

Εμείς ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον κορονωϊό και η κυβέρνηση μας απαντά με καταστολή!

– Δε ξεχνάμε! Τους τόνους χημικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας όπου εκατοντάδες μαθητές διεκδικούσαμε τα δίκαια αιτήματά μας για το σχολείο των αναγκών μας!

– Δε ξεχνάμε! Την παρουσία της αστυνομίας κάθε φορά που διαδηλώναμε έξω απ΄το Δημαρχείο της Πετρούπολης όπου μας αντιμετώπιζαν λες και είμαστε εγκληματίες!

– Δε ξεχνάμε! Τις συλλήψεις μαθητών ανά την Ελλάδα, το εξονυχιστικό ψάξιμο στις τσάντες μας στα μαθητικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, την απαράδεκτη απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων την ημέρα του Πολυτεχνείου κ.ά.

– Δε ξεχνάμε! Τη ψήφιση του μουσικού τρομονόμου που θέλει να φιμώσει κάθε ριζοσπαστική πρωτοβουλία!

Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!

Δεν μας σταματά τίποτα!

Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για να παρθούν όλα τα μέτρα για την υγεία μας, για καμία αλλαγή που με δόλιο τρόπο πέρασαν εν μέσω πανδημίας!

Όλοι οι μαθητές της Πετρούπολης να καταδικάσουν τα σκηνικά αναίτιας βίας και καταστολής που συνέβησαν στην Νέα Σμύρνη!