Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΙΧ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ [UPD2]
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΙΧ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ [UPD2]

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΙΧ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ [UPD2]

0
0

 Ανήλικος που οδηγούσε παράνομα ΙΧ εξαναγκάσθηκε από ενήλικο να βγει από το όχημα χωρίς να προλάβει να δέσει το χειρόφρενο. Το όχημα άρχισε να κυλάει ανεξέλεγκτο περνώντας έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο την ώρα του σχολάσματος. Τραυματίσθηκε άνδρας που τον χτύπησε το όχημα.

 

Λίγο έλειψε να συμβεί σοβαρό τροχαίο έξω από 8ο Δημοτικό Σχολείο το μεσημέρι της Παρασκευής 28/5, από ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ, που οδηγούσε ανήλικος.

 

Συγκεκριμένα ένα ΙΧ που σύμφωνα με τις πληροφορίες οδηγούσε ένας 15χρονος και συνεπιβάτης ήταν ο μικρότερος αδερφός του κινούταν ανάποδα στην οδό Ακροπόλεως. Ο οδηγός του οχήματος  διαπληκτίστηκε με έναν άνδρα ο οποίος τον τράβηξε με βία εκτός του οχήματος πριν προλάβει ο ανήλικος να δέσει το ΙΧ με το χειρόφρενο. Το όχημα άρχισε να κυλάει στην κατηφόρα ανεξέλεγκτο, περνώντας έξω από το 8ο Δημοτικό, που εκείνη την ώρα σχόλαγαν τα παιδιά. Ένας άνδρας που περίμενε να πάρει το παιδί του από το σχολείο χτυπήθηκε από το όχημα και τραυματίσθηκε. Το όχημα συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του και συγκρούστηκε με σταθμευμένο αυτοκίνητο, όπου και σταμάτησε αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα. Ο ανήλικος που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, δεν τραυματίστηκε αλλά το σοκ που υπέστη ήταν μεγάλο. Τα δύο ανήλικα παιδιά πήραν οι εκπαιδευτικοί εντός του σχολείου, μέχρι να έρθει η αστυνομία, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανόν επεισόδια με τους εξαγριωμένους γονείς.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου στην οποία αναφέρεται:
“Χθες (28/5/2021) το μεσημέρι έλαβε χώρα έξω από το σχολείο μας στην οδό Ακροπόλεως ένα τραγικό και συνάμα απίστευτο γεγονός. Την ώρα που ειχαν σχολάσει οι μικρές τάξεις και γονείς περίμεναν να σχολάσουν και οι μεγαλύτερες, ένας ανήλικος οδηγός επιχείρησε να κατέβει παρανόμως το δρόμο του σχολείου μας. Μετά από πρόσκρουση σε δύο οχήματα και διαπληκτισμούς, το αυτοκίνητο βρέθηκε ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ να κατεβαίνει ανεξέλεγκτα την κατηφόρα και να σπέρνει τον τρόμο στους γονείς και τα παιδιά που βρίσκονταν έξω από το σχολείο. Ένας πατέρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να σωθεί. Το αυτοκίνητο σταμάτησε την τρελή πορεία του στη διασταύρωση με την οδό Ηφαίστου όπου καρφώθηκε στα σταθμευμένα οχήματα. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε θύματα παιδιά ή γονείς σήμερα. Το συμβάν καταγράφηκε από την αστυνομία και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Αρχικά θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά στον πατέρα που τραυματίστηκε και γρήγορη ανάρρωση. Επίσης ενημερώσαμε το Δήμο Πετρούπολης και μας ανακοίνωσαν ότι θα τοποθετηθεί άμεσα και δεύτερος σχολικός τροχονόμος από την πλευρά της οδού Ηρακλέους και θα έρθει κλιμάκιο της τροχαίας για να συντάξει έκθεση. Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε τις ενέργειές μας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του δρόμου αυτού ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια για τα παιδιά μας. Καθώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο συγκεκριμένο σημείο, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βρεθεί λύση για το αυτονόητο: ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Πετρούπολης.”