Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

0
0

12 γάτες βρέθηκαν δηλητηριασμένες σε γειτονιά της Αγίας Τριάδας, προκαλώντας τρόμο στους φιλόζωους που ζητούν βοήθεια από τις αρχές για να βρεθούν οι ένοχοι

 

Οργή επικρατεί στη γειτονιά της Αγίας Τριάδας στις οδούς Κωστή Παλαμά και Πλαπούτα όπου μέσα σε τρεις εβδομάδες βρέθηκαν 12 νεκρές γάτες δηλητηριασμένες από κάποιον ή κάποιους ασυνείδητους. Οι εθελοντές φιλόζωοι που φροντίζουν τις αδέσποτες γάτες στα σημεία όπου ο Δήμος έχει τοποθετήσει ταΐστρες πραγματικά σοκαρίστηκαν από το φρικιαστικό θέαμα.

 

Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο να ρίχνουν φόλες σε αδέσποτα και πεινασμένα γατιά είναι κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στο Δήμο Πετρούπολης, σε πολλές περιοχές. Πρόσφατα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στην οδό Μπουμπουλίνας έξω από το Πνευματικό Κέντρο όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι μάζευαν από τα σκαλιά νεκρά ζώα και δηλητηριασμένα δολώματα.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο εφημέριος του Ι.Ν. της Παναγίτσας βρήκε νεκρές 3-4 γάτες, όπου ο ίδιος φρόντιζε καθημερινά στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Για αυτά τα περιστατικά έχουν φυσικά ενημερωθεί από το δήμο οι αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση των μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα  ζώα συντροφιάς, οι ποινές για όσους τον παραβαίνουν είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ποινή που επιβλήθηκε πρόσφατα σε ιδιοκτήτρια που εγκατάλειψε τη γάτα της στο Χαϊδάρι. Τιμωρήθηκε με ένα χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο 5.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν η θανάτωση ζώου είναι κακούργημα και τιμωρείται με δεκαετή φυλάκιση.

Να σημειωθεί ότι ανάρτηση στο facebook στην ομάδα ΑΓΑΠΩ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ για το ίδιο θέμα έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάνος Συλλιγνάκης.