Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΠΙΤΜΠΟΥΛ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΠΙΤΜΠΟΥΛ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΠΙΤΜΠΟΥΛ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ

0
0

Άγνωστος  με βέλος που εκτόξευσε από βαλίστρα πέτυχε στο λαιμό και σκότωσε 2,5 ετών πιτμπουλ

 

Μία απίστευτη κτηνωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4/2 στην οδό Βέργας και Θεσσαλίας, όπου άγνωστος χρησιμοποιώντας βαλλίστρα επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα δεσποζόμενο σκύλο.

 

Ο δράστης παρότι έγινε αντιληπτός και αυτόπτης μάρτυρας τον κυνήγησε κατάφερε να ξεφύγει μέσα στο άλσος του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε δεν μπόρεσε να δει το πρόσωπό του καθώς είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.  Ο τραυματισμένος σκύλος, ράτσας πιτμπουλ, μεταφέρθηκε από τους ιδιοκτήτες του στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε καθώς είχε χάσει πολύ αίμα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό του δράστη χωρίς όμως επιτυχία.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΑ

Πριν από λίγους μήνες ο Μπρούνο, που ήταν το όνομα του άτυχου 2,5 ετών πίτμπουλ, είχε δεχθεί και πάλι επίθεση. Άγνωστος ή άγνωστοι είχαν πετάξει γκαζάκι στο σκύλο, όπου από την έκρηξη ο σκύλος είχε τραυματιστεί και είχε χάσει μέρος της ακοή του.
Αυτό που δεν κατάφερε ο δράστης ή οι δράστες την πρώτη φορά, κατάφερε ο «μασκοφόρος τοξοβόλος» στη δεύτερη επίθεση του στο σκύλο.

Οι αρχές, όπως ήταν φυσικό, θεωρούν ότι οι δύο επιθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δύο επιθέσεις να είχαν εκδικητικό χαρακτήρα.
Το άτυχο πίτμπουλ πριν αρκετό διάστημα είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με άλλον σκύλο στο δημοτικό πάρκο σκύλων, όπου είχε προκαλέσει το θάνατο του άλλου σκύλου.

Πάντως σύμφωνα και πάλι με λεγόμενα ανθρώπων στη γειτονιά της οδού Βέργας, ο Μπρούνο δεν ήταν άγριος, ήταν φιλικός με τα παιδιά και υπερπροστατευτικός με τους ιδιοκτήτες του. Κατά συνέπεια ήταν άγνωστη η αιτία που είχε προκαλέσει τότε την επίθεση προς τον άλλον σκύλο, που προκάλεσε και το θάνατο του άλλου σκύλου. Όπως είπαν στον «ΜΑΧΗΤΗ» άνθρωποι που γνώριζαν το άτυχο περιστατικό και τα δύο σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα στο πάρκο.

ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Α.Τ. Πετρούπολης έχουν προσέλθει κάποια άτομα για να καταθέσουν για την μοιραία επίθεση στο πιτμπουλ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει ταυτοποίηση του δράστη.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για την επίθεση προς το άτυχο πιτμπουλ εξέδωσε ανακοίνωση και ο δήμος Πετρούπολης που αναλυτικά αναφέρει:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ κατηγορηματικά και απερίφραστα το απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης & δολοφονίας σκύλου

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στη διασταύρωση των οδών Βέργας & Θεσσαλίας, όταν ο δράστης (φορούσε κουκούλα που κάλυπτε το πρόσωπό του) επιτέθηκε με βαλλίστρα στο άτυχο ζώο και τράπηκε σε φυγή. Αυτόπτης μάρτυρας κυνήγησε τον δράστη ό οποίος δυστυχώς διέφυγε στο βουνό.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του δυσάρεστου συμβάντος, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και έγινε αυτοψία, αλλά και έλεγχος των χώρων περιμετρικά του Άλσους Αγ. Δημητρίου. Επίσης, ο Δήμος ενημέρωσε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης, έτσι ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Το άτυχο ζώο ράτσας πίτμπουλ  που ήταν δεσποζόμενο, μεταφέρθηκε άμεσα στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων προκειμένου να χειρουργηθεί, αλλά δυστυχώς σήμερα υπέκυψε στο τραύμα του, καθώς είχε χτυπηθεί στον λαιμό και είχε χάσει πάρα πολύ αίμα».

Η Διοίκηση του Δήμου είναι σε συνεχή επαφή με το Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης και με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από τις έρευνες είμαστε βέβαιοι ότι θα εντοπιστεί σύντομα ο δράστης της αποτρόπαιης αυτής πράξης ώστε να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.