Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ: ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ: ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ: ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

0
0

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Η «ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ» ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η δημοτική παράταξη Πετρούπολη Μαζί παρουσία μελών αλλά και φίλων.

Ο οικοδεσπότης και επικεφαλής της παράταξης Θοδωρής Λάππας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και  ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία σε όλους. Αφού επισήμανε πως η παράταξη παραμένει όχι μόνο ζωντανή αλλά και παρούσα σε κάθε εκδήλωση της πόλης, αλλά και ανοιχτή σε νέες προτάσεις και ιδέες.

Στον σύντομο χαιρετισμό που έκανε τόνισε: «Έχουν περάσει 8 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα εύλογο διάστημα για να εντοπίσουμε τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης, στην οποία δόθηκε η εντολή να οδηγήσει την πόλη στη νέα δεκαετία. Η λέξη διαχείριση μπορεί να περιγράψει τα πεπραγμένα της διοίκησης και δεν αποτελεί ζητούμενο το πρόσημο της διαχείρισης, διότι άλλοτε μπορεί να κριθεί θετική και άλλοτε αρνητική. Η απουσία του οράματος, της δημιουργίας και της πρότασης για την αναδιάρθρωση των δομών δυστυχώς κρατούν στο παρελθόν μια δυναμική πόλη. Δεν είναι ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση να λειτουργούμε με άρνηση, στείρα και με μηδενισμό, το έχουμε αποδείξει άλλωστε και από την προηγούμενη θητεία. Επιμένουμε όμως, πιστοί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, ότι η πόλη διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να προχωρήσει μπροστά και να αποτελέσει πρότυπο. Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει την συγκόλληση σε επίπεδο κορυφής και τις ισορροπίες τρόμου που εξυπηρετούν τους λίγους και μια συγκεκριμένη πολιτική ελίτ, χρειάζεται απελευθέρωση όλων των δυνάμεων για μια πραγματική  προγραμματική  σύγκλιση που σε πρώτη φάση θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα και σε δεύτερο επίπεδο να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη, με νέες δομές και νέες τεχνολογίες. Όσο και αν ακούγεται κλισέ η πρόοδος συνεχώς, και όχι μόνο προεκλογικά, συγκρούεται με τη συντήρηση, είναι στο χέρι του καθενός να δείξει σε ποια πλευρά ανήκει. Η παράταξη και η δημοτική μας ομάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με πυξίδα την εμβάθυνση της συμμετοχής για τις απαιτούμενες αλλαγές που χρειάζεται η πόλη ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, για τους ανθρώπους της και τη νέα γενιά».