Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕΝΕΙ…
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕΝΕΙ…

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕΝΕΙ…

0
0

Καθημερινό και αυξανόμενο είναι πλέον το φαινόμενο παραβατικότητας και παρανομίας στην Πετρούπολη, με τη διοίκηση του Δήμου να πιέζει και να εισπράττει μόνο υποσχέσεις και η τοπική αστυνομία να δηλώνει αδυναμία να επιβάλει την τάξη…

 

 

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων έχει ταράξει τη ζωή των Πετρουπολιωτών, που αναζητούν τρόπους να προστατέψουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους κυρίως, που έχει γίνει στόχος κάθε λογής παραβατικών και παρανόμων, με την αστυνομία να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

 

Δεν πάει μάλιστα πολύς καιρός που στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης, ειπώθηκε ότι από την πλευρά της Αστυνομίας δηλώθηκε αδυναμία να αυξήσει τις περιπολίες σε Δημοτικό Σχολείο το οποίο δέχεται επιθέσεις από παραβατικά στοιχεία, που προκαλούν συνεχώς ζημιές.

Κι όμως αυτό είναι το λιγότερο… Καθώς καθημερινά τα social media γεμίζουν από δημοσιεύσεις πολιτών που καταγγέλλουν από μικροκλοπές, κλοπές αυτοκινήτων μέχρι διαρρήξεις. Και μάλιστα οι τελευταίες την περίοδο των εορτών αυξήθηκαν πολύ με τους δράστες να αποθρασύνονται και να μπουκάρουν σε σπίτια, καταστήματα και γραφεία ακόμη και με το φως της ημέρας.

Και η αστυνομία είναι απούσα. Οι διοικητές στο ΑΤ Πετρούπολης, αλλάζουν συχνά – πυκνά, αλλά αυτό δεν αρκεί για να επέλθει η τάξη στην πόλη. Οι δυνατότητες που έχουν είναι μικρές καθώς το ελλιπές προσωπικό δεν επαρκεί για την αστυνόμευση της πόλης.

Παράλληλα άνοδος παρατηρείται και στην παραβατικότητα των νέων. Πριν λίγες ημέρες θύματα κλοπής έπεσε η ομάδα κορασίδων του ΓΣΠ κατά την ώρα της προπόνησης στο 1ο Λύκειο. Δύο άγνωστοι νεαροί μπήκαν στο κλειστό γυμναστήριο και άρπαξαν κινητά και προσωπικά αντικείμενα του προπονητή και των αθλητριών. Την ίδια μέρα θύματα αρπαγής προσωπικών αντικειμένων έπεσαν και δύο μαθήτριες στην περιοχή της Παναγίτσας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις που γίνονται κατά καιρούς, όπως αυτή πριν τις γιορτές στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, δεν αποτελούν λύση, καθώς τα παραβατικά στοιχεία που δρουν στην πόλη συστηματικά, λουφάζουν για κάποιες μέρες και στη συνέχεια συνεχίζουν ανενόχλητοι το… έργο τους.

Δυστυχώς για όλη αυτή την παραβατικότητα και παρανομία δεν ενημερώνονται οι πολίτες, καθώς η ηγεσία της αστυνομίας έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια η ενημέρωση να γίνεται από τη ΓΑΔΑ και όχι από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας, όπου τα δελτία Τύπου αναφέρονται κυρίως στις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ.!

Ευθύνη φυσικά φέρει και η διοίκηση του Δήμου που δεν πιέζει αποτελεσματικά, ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στην πόλη και αυτό φαίνεται δυστυχώς στην πράξη. Είναι αλήθεια πως και ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έχουν έλθει σε επαφή με την περιφερειακή διοίκηση της αστυνομίας, οι οποίες εκτός από υποσχέσεις δεν έχουν επιφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Και αυτό επαναλαμβάνουμε φαίνεται στην πράξη, από την εικόνα της πόλης. Από τα διπλοπαρκαρίσματα στην 25ης Μαρτίου και το παράνομο παρκάρισμα σε πάρκα, πλατείες και πεζόδρομους, μέχρι τις συχνές επιθέσεις ρομά στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου και την Αγία Τριάδα, μέχρι τις κλοπές καταλυτών από ΙΧ αυτοκίνητα και τις συνεχείς διαρρήξεις στις γειτονιές της πόλης…