Home Πετρούπολη Πρωθυπουργικές δεσμεύσεις ή προεκλογικές υποσχέσεις.
Πρωθυπουργικές δεσμεύσεις ή προεκλογικές υποσχέσεις.

Πρωθυπουργικές δεσμεύσεις ή προεκλογικές υποσχέσεις.

0
0

Ο δήμαρχος Πετρούπολης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, που αμφισβητεί η αντιπολίτευση μιλώντας για υποσχέσεις που θα μείνουν στα λόγια.

Το θέμα της χωματερής, της στελέχωσης των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ, την ελλιπή χρηματοδότηση και μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν την πόλη ανέφερε ο Στέφανος Βλάχος στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας.

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Πετρούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συνάντηση με τον Κυριάκο  Μητσοτάκη αναφέρθηκε στα δικά του αιτήματα και τις πρώτες αντιδράσεις για αυτά από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Καταρχάς έβαλε το ζήτημα της ανακατανομής της κρατικής χρηματοδότησης μέσω των ΚΑΠ, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά λόγω της πανδημίας και της κρίσης έχουν μειωθεί τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη κατά 30%. Δεύτερο θέμα που έθεσε ήταν αυτό της χωματερής και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που δέχεται η πόλη από τη λειτουργία αλλά και την επέκτασή της. Όπως είπε ο κ. Βλάχος προσκάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την πόλη για να διαπιστώσει δια ζώσης το πρόβλημα. Μάλιστα έκανε λόγο και για τα ανταποδοτικά που πληρώνει αδίκως ο δήμος καθώς είναι ο εγγύτερος στη χωματερή και θα έπρεπε να έχει απαλλαγεί. Σημείωσε μάλιστα πως σε όσα ανέφερε βρήκε σύμμαχο και τον αναπλ. υπουργό Εξωτερικών τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον βουλευτή Δυτικής Αθήνας Γιάννη Λοβέρδο που ζήτησαν να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση της χωματερής.

Το Ποικίλο Όρος και η προστασία του ήταν το επόμενο θέμα με τον κ. Βλάχο να υποστηρίζει ότι η Πετρούπολη έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό και η χρηματοδότηση που παίρνει είναι ίδια (20.000€) με αυτή που παίρνουν κι άλλοι δήμοι που δεν έχουν να φυλάνε δασικές εκτάσεις. Ζήτησε όπως είπε χρηματοδότηση 100.000€ επιπλέον για το οποίο δεσμεύθηκε ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατόπιν προτροπής του πρωθυπουργού να εξετάσει.

Συμπληρωματικά στο θέμα της πυροπροστασίας του Ποικίλου ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε σε πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος στο αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου δεσμεύθηκε για καθαρισμό του Ποικίλου Όρους τον Μάιο, αλλά και περιπολίες από τον στρατό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος ο δήμαρχος Πετρούπολης έθεσε στον πρωθυπουργό και το θέμα της δημοτικής αστυνομίας, των συμβασιούχων αλλά και την υποστελέχωση της ΤΟΜΥ Πετρούπολης. Για τους συμβασιούχους είπε ότι ο ίδιος θα σταθεί στο πλευρό τους αν και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ήταν κάθετα αντίθετος την ανανέωση των συμβασιούχων.

Για την ΤΟΜΥ υποστήριξε ότι υπήρξε δέσμευση για την στελέχωσή του μέχρι το Πάσχα.

Βαγγέλης Σίμος: «Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας»

Για κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σίμος. Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης διαπίστωσε το πρόβλημα που οι ίδιοι έχουν συντελέσει με τη χωματερή και πως μαζί με την Περιφέρεια και τον ΕΣΔΝΑ σχεδιάζουν και προωθούν την καύση, εμπαίζοντας τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. Υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι οι κινητοποιήσεις και πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν πείθουν. Τέλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει την στάση της για την στήριξη των συμβασιούχων, αν θα συνομολογήσει στον δικαστικό τους αγώνα ή θα μείνει άπραγη στην τοποθέτηση του κ. Βορίδη.

Μάνος Συλλιγνάκης: «Μην μείνετε στις υποσχέσεις»

Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» Μάνος Συλλιγνάκης τόνισε πως ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος για την στάση του δημάρχου στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τα αιτήματα που έθεσε και χαίρετε για την ευαισθησία του δήμαρχου ιδιαίτερα για την προστασία του Ποικίλου Όρους, αλλά όπως είπε δεν πρέπει να τρέφουν φρούδες ελπίδες και πρέπει η δημοτική αρχή να συνεχίσει τις πιέσεις και τις διεκδικήσεις και μακάρι να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που πήρε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης.    

Νίκος Σακούτης: «Είμαστε στο 2022 και όχι στο 2019»

«Αν είμασταν στο 2019 θα έλεγα να περιμένουμε κάποια δείγματα από την κυβέρνηση, θα είμασταν επιφυλακτικοί, αλλά τρία χρόνια μετά οι υποσχέσεις αποτελούν κοροϊδία». Αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλής της ΡΑΚ Νίκου Σακούτη για τα όσα λέχθηκαν στη συνάντηση των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον πρωθυπουργό. Επισήμανε πως ο πρωθυπουργός και ο κ. Βαρβιτσιώτης εκλέγονται στην Δυτική Αθήνα και οφείλουν να γνωρίζουν τα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της χωματερής. Τόνισε ότι όλα αυτές οι υποσχέσεις είναι στα πλαίσια των εκλογών που θα γίνουν σύντομα και απλά «μας χτυπούν στην πλάτη» δήθεν πως συμπάσχουν.

Στο ίδιο έργο θεάτες βρίσκονται και όσον αφορά τις καταπατήσεις της Μονής Λαμίας, ότι θα μιλήσουν με τον ηγούμενο για άλλη μία φορά, την ώρα που σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργείου θα έπρεπε να έχει συνεδριάσει το ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Για τους συμβασιούχους τόνισε ότι αν φύγουν και με δεδομένη την απαγόρευση προσλήψεων θα παραχωρηθούν υπηρεσίες στους ιδιώτες, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τα νοσοκομεία που ιδιωτικοποιούνται όλο και περισσότερο και αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με τη δέσμευση για ενίσχυση των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ.  

Τέλος ο κ. Σακούτης υποστήριξε ότι την ανακατανομή των ΚΑΠ τη ζητούν πλέον όλοι οι δήμοι καθώς διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση.

Δημήτρης Ταλιούρας: «Άλυτα ζητήματα 20 χρόνων»

«Δε νιώθω ευτυχής» είπε ο Δημήτρης Ταλιούρας, επικεφαλής της ΔΑΚ καθώς όπως είπε ο κ. Βλάχος έβαλε ζητήματα που δεν έχουν λυθεί στην πόλη εδώ και 20 χρόνια.

Τόνισε πως για το ΙΚΑ, το Ποικίλο Όρος, τη σχολική στέγη , τον ΧΥΤΑ Φυλής, φέρει ευθύνη ο πωθυπουργός γιατί είναι βουλευτής της Β’ Αθήνας. «Οι όποιες πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια για τη λειτουργία και την επέκταση του ΧΥΤΑ είναι σε γνώση του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ταλιούρας επισήμανε πως παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΙΚΑ δεν έχει δοθεί λύση ακόμη και όπως εξελίσσεται η υπόθεση στο επόμενο εξάμηνο θα κλείσει οριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή είναι πολιτική απόφαση που βαρύνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό που είναι ενάντια στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Μανώλης Μπουσούνης: «Πρωθυπουργός – μάνατζερ»

Ο Μανώλης Μπουσούνης επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» τόνισε ότι τον συνθλίβει το γεγονός ότι επιστρέψαμε στο καθεστώς του πρωθυπουργού – μάνατζερ που δίνει κατευθυντήριες γραμμές, προς τους δημάρχους που καλούνται να υπακούσουν στις εντολές του.  Τόνισε ότι  για μία τριετία δεν έγιναν έργα που είχαν ενταχθεί στο «Φιλόδημος», μόνο και μόνο για να τα εντάξουν στο δικό τους πρόγραμμα το «Τρίτσης» από το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο σε όλους τους δήμου.