Home Ίλιον Πυρκαγιά στο Πάρκο Τρίτση!
Πυρκαγιά στο Πάρκο Τρίτση!

Πυρκαγιά στο Πάρκο Τρίτση!

0
0

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 13 Μαΐου στο πάρκο Τρίτση , αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και του δήμου Ιλίου, η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και σβήστηκε σύντομα.

 

Η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση στο νότιο μέρος του πάρκου.  Επιχείρησαν 3 οχήματα με οκτώ άνδρες της Πυροσβεστικής και δύο οχήματα (υδροφόρα και εσκαφέας) του δήμου Ιλίου.

Το τραγικότερο όλων ήταν ότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής έγινε με μερικά λεπτά καθυστέρησης καθώς η μπάρα εισόδου από την πλευρά των πολυκατοικιών ήταν κλειστή και κλειδωμένη και χρειάστηκε οι πυροσβέστες να κόψουν το λουκέτο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στο Πάρκο Τρίτση. Άλλες δύο φορές έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά, τα οποία έχουν αποδοθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και στην ύπαρξη ξερών χόρτων τα οποία δεν έχουν αποψιλωθεί.

 

Εγκατάλειψη χωρίς τέλος

Η γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου  λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας είναι ορατή. Ήδη γίνεται λόγος για την εικόνα μερικής ξηρασίας που παρατηρείται και με δεδομένο ότι η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα ανέβει σε επίπεδα καλοκαιριού οι κίνδυνοι για ενδεχόμενη νέα πυρκαγιά αυξάνεται.

Ο δήμος Ιλίου έχει ζητήσει και φέτος την ύπαρξη υδροφόρων μόνιμα μέσα στο Πάρκο, αλλά μέχρι στιγμής το αίτημα του δεν έχει εισακουστεί από την Πολιτεία.