Home Πετρούπολη Σκουρλέτης και Σταθάκης μιλούν (8/4. 19:00) στην πλατεία Ηρώ
Σκουρλέτης και Σταθάκης μιλούν (8/4. 19:00) στην πλατεία Ηρώ

Σκουρλέτης και Σταθάκης μιλούν (8/4. 19:00) στην πλατεία Ηρώ

0
0

Πολιτική εκδήλωση για την ενεργειακή κρίση και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Πετρ. με ομιλητές τους Πάνο Σκουρλέτη και Γιώργο Σταθάκη.

Η Οργάνωση Μελών Πετρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διοργανώνει πολιτική Εκδήλωση για την Ενεργειακή Κρίση, Ενεργειακή Φτώχεια και το Ρόλο της Αυτοδιοίκησης με κεντρικούς ομιλητές δύο πρώην Υπουργούς Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους Πάνο Σκουρλέτη και Γιώργο Σταθάκη. Η εκδήλωση—συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, στην πλατεία Ηρώ, την Παρασκευή 08.04.2022 στις 19:00 τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τη νόσο covid-19 και καλούνται όλες και όλοι να παρευρεθούν να παρακολουθήσουν και να μετάσχουν σε αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης: «Οι λογαριασμοί ενέργειας σε νοικοκυριά, δημόσιους και δημοτικούς χώρους και επιχειρήσεις εδώ και μήνες αποτελούν πολύ μεγάλο ή/και το μεγαλύτερο μέρος της αντίστοιχης συνολικής δαπάνης. Είναι φανερό ότι πρέπει να υπάρξει  και  ανά Δήμο η μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική εγρήγορση ώστε να μην μείνουν νοικοκυριά, κοινωνικές δομές δημοσίου ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις χωρίς την αναγκαία πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας και να γίνει κυρίαρχο το αναγκαίο αίτημα για σημαντική αποκλιμάκωση του τεράστιου αυτού κόστους.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη επιδοτεί την ακρίβεια μέσα από τους ίδιους τους καταναλωτές, ιδιωτικοποιεί σημαντικό μέρος της ΔΕΗ και δεν έχει εκπονήσει κανένα ολιστικό σχέδιο για την στήριξη της κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος και της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει αναγκαία δείγματα γραφής στον τομέα της ενέργειας (μείωση του ΦΠΑ ενέργειας, μηδενική αύξηση στην κατανάλωση, 15% έκπτωση συνέπειας στη ΔΕΗ, 70% έκπτωση για δικαιούχους ΚΕΑ, διακανονισμοί με 0% προκαταβολή, ταμείο επανασύνδεσης ρεύματος, σταμάτημα πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ, του 66% του ΑΔΜΗΕ κ.α.).

Σήμερα που οι κρίσεις σωρευτικά λειτουργούν ως επιταχυντές εξελίξεων η κοινωνική συνοχή, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η στήριξη των παραγωγικών δομών και ικανοτήτων της χώρας μας απαιτούν σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις περί δήθεν αυτορρύθμισης της αγοράς μέσα από ένα ρεαλιστικό και σύγχρονο ενεργειακό σχέδιο που θα βασίζει σημαντικό μέρος στην υλοπ οίηση  του και στις ενεργειακές κοινότητες.