Home Πετρούπολη ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ

0
0

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ  2Ο ΛΥΚΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

 

Στον αέρα βρίσκονται οι μαθητές του 2ου Λυκείου Πετρούπολης. Το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση μετά τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό του Ιουλίου. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα ποιούν την νήσσαν.

 

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η νέα δημοτική αρχή που πιέζει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να βρεθεί άμεσα λύση για την στέγαση των μαθητών του 2ου Λυκείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα διοίκηση γνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα σχολικά κτίρια της πόλης ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποκατάστασης μέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους. Οι ζημιές στο 2ο Λύκειο όμως υπερβαίνουν τις δυνατότητες του δήμου για την αποκατάστασή τους. Η ευθύνη κατά συνέπεια πέφτει στο υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που μέχρι όμως σήμερα, πέντε ήμερες πριν την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχουν βρει λύση.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά την συνάντηση της διοίκησης του δήμου με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, Θανάση Αλεξόπουλο, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για ο που θα μεταφερθούν οι μαθητές. Εξετάζεται η λύση της διπλής μεταφοράς, δηλαδή της συστέγασης του 2ου Λυκείου με το 1ο Λύκειο και η μεταφορά του 1ου Γυμνασίου στο 3ο Γυμνάσιο.
Να σημειωθεί ότι φθορές υπάρχουν και σε άλλα σχολικά κτίρια με σημαντικότερες αυτές στα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, όπου οι επισκευές θα ξεκινήσουν άμεσα. Προσωρινά και για τους επόμενους τρεις μήνες τα εργαστήρια θα μεταφερθούν στο ΕΠΑΛ Ιλίου. Στα υπόλοιπα σχολεία ήδη οι ζημιές είναι μικρότερες και αποκαθίστανται ήδη από συνεργεία του δήμου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος αναφέρεται: Σύμφωνα με τα δελτία σεισμικού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι ΚΤΥΠ Α.Ε., το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει ήδη πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.

Ο Δήμος μας είναι σε αναμονή της απόφασης για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης, που θα ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας (ως η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία).

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης, έχουν αναλάβει την αποκατάστασή τους τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου μας.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας αναφέρει: Η ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία της πόλης μας είναι το κυριότερο και πρωταρχικό μέλημα της νέας δημοτικής αρχής. Τα σχολικά κτίρια κτυπήθηκαν από τον σεισμό και κάποια από αυτά χρήζουν άμεσης επισκευής. Με τα συνεργεία του Δήμου τα οποία έχουν την τεχνογνωσία και την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας δίνουμε την μάχη με το χρόνο για να ανοίξουν οι σχολικές πόρτες στην ώρα τους και πάνω απ’ ολα με ασφάλεια. Ειδικά για το 2 Λύκειο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης του υπουργείου παιδείας».