Home Πετρούπολη Σύγχυση στο άλσος Αγίου Δημητρίου με τεμαχισμό δέντρου από ιδιώτη!
Σύγχυση στο άλσος Αγίου Δημητρίου με τεμαχισμό δέντρου από ιδιώτη!

Σύγχυση στο άλσος Αγίου Δημητρίου με τεμαχισμό δέντρου από ιδιώτη!

0
0

Τρεις άνδρες με αλυσοπρίονο τεμάχισαν πεσμένο δέντρο στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, χωρίς δημοτική επίβλεψη, έχοντας προφορική άδεια από το Δήμο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το απόγευμα του Σαββάτου 19/3/2022 τρεις άνδρες (πατέρας και υιοί), σύμφωνα με μαρτυρίες, βρέθηκαν μέσα στο άλσος του Αγίου Δημητρίου και με αλυσοπρίονο έκοβαν πεσμένο δέντρο. Σε ερώτηση που τους έκαναν άλλοι πολίτες – επισκέπτες του άλσους αν ήταν δημοτικοί υπάλληλοι, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι είχαν την προφορική άδεια του δήμου.

Στο άλσος κατόπιν ενημέρωσής του, έσπευσε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Νέας Αρχής» Μάνος Συλλιγνάκης. Σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία επιχείρησε να εμποδίσει το όχημα των τριών ανδρών να φύγει καθώς είχαν ήδη φορτώσει τα κομμένα ξύλα, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Προ στιγμή προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών και ο ένας από τους τρεις άντρες επιχείρησε να προπηλακίσει τον δημοτικό σύμβουλο, αλλά στο τέλος «κρατήθηκε» από τους άλλους δύο, μόλις έγιεν γνωστή η ταυτότητα και η ιδιότητα του κ. Συλλιγνάκη.

Κατόπιν επικοινωνίας του κ. Συλλιγνάκη με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Φώτη Χριστόπουλου διευκρινίστηκε ότι πράγματι είχε δοθεί προφορική άδεια στους πολίτες να προβούν στην κοπή του πεσμένου δέντρου μέσα στο άλσος.
Γίνεται αντιληπτό ότι τέτοιου είδους ενέργειες χωρίς τον  έλεγχο και την εποπτεία από προσωπικό του δήμου μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες για το τι επιτρέπεται και τι όχι, για ότι δεν επιτρέπεται να κόβουν ξυλεία χωρίς άδεια από το δήμο, ή το δασαρχείο όταν πρόκειται για δασική έκταση.

Πάλι καλά που η ένταση προκλήθηκε ανάμεσα σε πολίτη και αιρετό του δήμου, και ο πολίτης έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στον θεσμό. Γιατί αν υπήρχε επεισόδιο μεταξύ πολιτών, πολύ εύκολα θα μπορούσε η κατάσταση να ξεφύγει… Προς γνώση και συμμόρφωση το σημερινό επεισόδιο στους υπευθύνους που πρέπει να τηρούν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να μην προκαλείται σύγχυση…