Home Πετρούπολη ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ!
ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ!

ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ!

0
0

ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ, ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ!

 

Τοξικά εύφλεκτα απόβλητα εντοπίστηκαν την Πρωτομαγιά από την Πυροσβεστική στο Ποικίλο Όρος στα όρια του Δήμου Πετρούπολης και αμέσως σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Αστυνομίας.

 

Συγκεκριμένα μέσα σε πυκνή πευκόφυτη περιοχή βρέθηκαν δύο βαρέλια με ποσότητα 50-100 λίτρα με ιδιαίτερο τοξικό και εύφλεκτο υγρό (οξεικός Βουτυλεστέρας) και δύο πλαστικά δοχεία 40 λίτρων με ισχυρό οξειδωτικό (υπεροξείδιο του υδρογόνου), μεταλλικά και πλαστικά κουτιά χρωμάτων και διαλυτών, ξυλεία, ελλενίτ και άλλα απόβλητα.

Η κινητοποίηση των υπηρεσιών ήταν άμεση από την πλευρά του Δήμου Πετρούπολης όπου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φώτης Χριστόπουλος, μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Βενετσάνο Μανωλάκο μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να γίνει αυτοψία σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Στο σημείο μετέβησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Ανδρέας Λεωτσάκος καθώς και εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ. Από την έρευνα της Αστυνομίας και της Πυροσβετικής Υπηρεσίας προέκυψαν 15 παραβάσεις και ασκήθηκε αυτεπάγγελτη μήνυση κατά αγνώστων, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε και τέθηκε σε συνεχή φύλαξη, τόσο από το Δασαρχείο όσο και από την Αστυνομία.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χριστόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «τα απόβλητα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα τοξικά και εύφλεκτα υλικά. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία ιδιώτη, χωρίς όμως να είναι σίγουρο, ότι πρόκειται για τα στοιχεία του δράστη. Για την εξακρίβωσή τους μεριμνούν οι διωκτικές αρχές. Επειδή το κόστος για την αχρήστευση τοξικών υλικών είναι μεγάλο, ο δράστης προτίμησε να τα αφήσει στο βουνό, αδιαφορώντας για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει».

Αρμόδια για την απομάκρυνση των αποβλήτων είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία από την πλευρά της, η Περιφέρεια θα κινήσει διαδικασίες ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από το βουνό. Οι δύο αρχές βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση και αναμένονται εξελίξεις την προσεχή Δευτέρα.

Θ. Λάππας: Κίνδυνος για πυρκαγιά

Η υπόθεση έγινε γνωστή και στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πετρούπολη Μαζί Θοδωρή Λάππα, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και μετέβησαν μαζί το πρωί του Σαββάτου (2/5/2020) στο σημείο όπου του έγινε αναλυτική ενημέρωση. Σε δήλωσή του ο κ. Λάππας επισήμανε: «Η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου ήταν άμεση όπως και των άλλων κρατικών υπηρεσιών. Πρόκειται για άκρως επικίνδυνα υλικά κάποιος ανεύθυνος πέταξε στο βουνό. Πρέπει να απομακρυνθούν καθώς ενόψη του καλοκαιριού και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς»