Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΝΤΑΟΥΤΗ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ  
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΝΤΑΟΥΤΗ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ  

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΝΤΑΟΥΤΗ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ  

0
0

Νέο επεισόδιο μεταξύ του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Νταούτη και οδηγού απορριμματοφόρου ήρθε να ταράξει το δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

Σύμφωνα με καταγγελία  – ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων υπήρξε απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας απέναντι σε συνάδελφο οδηγό, κατά την ολοκλήρωση της βάρδιάς του την Παρασκευή 30 Οκτώβρη 2020.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει: Όταν ο συνάδελφος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκομιδής στο οποίο είχε τοποθετηθεί και επιστρέφοντας στο χώρο του αμαξοστασίου, δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, ο οποίος χρησιμοποίησε απαξιωτικές και προσβλητικές εκφράσεις εναντίον του, παρουσία άλλων συναδέλφων. Όταν ο συνάδελφος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να επιδείξει τον ανάλογο σεβασμό τονίζοντάς του ότι ο τρόπος του είναι απαράδεκτος απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει την ηλικία του πατέρα του, ο ίδιος όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά αντίθετα έγινε πιο επιθετικός. Άφησε υπαινιγμούς για το συνάδελφο με σοβαρές κατηγορίες, προσβάλλοντας το κύρος και την αξιοπρέπειά του, λέγοντάς του οτι “στο αμαξοστάσιο υπάρχουν μακρυχέρηδες”, απειλώντας τον ταυτόχρονα ότι, “θα λογαριαστούμε οι δυο μας έξω από εδώ και θα σε φτιάξω”. Ως Δ.Σ δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του, αφού αποτελεί πάγια τακτική για τον ίδιο, η χρήση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, οι εκφράσεις πεζοδρομίου και οι απειλές. Είναι συμπεριφορά την οποία συνειδητά υιοθετεί προκειμένου να εξασφαλίσει “σιγή νεκροταφείου”, στο χώρο ευθύνης του. Άραγε γιατί ο εν λόγω Αντιδήμαρχος δεν εκφράζει τον ίδιο ζήλο για την επίλυση των τεράστιων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας του και ιδιαίτερα σε συνθήκες Πανδημίας με τις τεράστιες ελλείψεις μέτρων υγιεινής & ασφάλειας; Άραγε πως εξηγείτε, πως η μόνη λύση που ο ίδιος υπερασπίστηκε με ιδιαίτερη “θέρμη” απέναντι στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στο τμήμα καθαριότητας και πρασίνου τους οποίους αποκαλεί τεμπέληδες, είναι να υπερασπίζεται με επιμονή την εκχώρηση ολόκληρης της καθαριότητας και του πράσινου σε εργολάβο μόλις λίγους μήνες πριν; Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δειλιάζουν απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, να έχουν τη δύναμη να τις καταγγείλουν στο Σωματείο τους, το οποίο θα αποτελεί πάντα το σταθερό αποκούμπι τους. Η πείρα έχει δείξει πως όποτε οι καταγγελίες αυτές έφτασαν στο Σωματείο, οι συνάδελφοι αυτοί, όχι μόνο δεν διώχθηκαν, αλλά αντίθετα βρήκαν στήριγμα και κανείς δεν τόλμησε να τους ακουμπήσει ξανά. Καλούμε το Δήμαρχο να πάρει ξεκάθαρη θέση, απέναντι στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά της απαράδεκτης και απρεπούς συμπεριφοράς του Αντιδημάρχου καθαριότητας προς τους εργαζόμενους, για τα οποία έχει ενημερωθεί κατ΄ επανάληψη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά φέρει τεράστια ευθύνη για τα στελέχη της διοίκησής του και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του εν λόγω Αντιδημάρχου, από τα καθήκοντά του».

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων – Καματερού καταδίκασε το νέο επεισόδιο με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του κ. Νταούτη από τη θέση του αντιδημάρχου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15.7 ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης λήφθηκε κατά πλειοψηφία η ακόλουθη απόφαση: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού καταδικάζει την χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου καθαριότητας προς την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο». Η δημοτική αρχή μειοψήφησε, με τη λογική ότι υπήρξαν εκατέρωθεν λεκτικές υπερβολές και ήταν μια άτυχη στιγμή.

Είχαν προηγηθεί τα χυδαία σχόλια για δημοτικούς συμβούλους που φιλοξενήθηκαν στη σελίδα που διατηρεί ο αντιδήμαρχος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τότε ο Δήμαρχος τα καταδίκασε, αν και με μεγάλη καθυστέρηση.

Σήμερα μας απασχολεί και πάλι η συμπεριφορά του αντιδημάρχου καθαριότητας. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση σε εργαζόμενο του Δήμου με υπονοούμενα και απειλές.

Το κακό τρίτωσε! Και δε θα σταματήσει εδώ.

Ο Δήμαρχος, μέλος της ΝΔ, φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου, από τη στιγμή πού αυτός προφανώς «δεν είδε φως και μπήκε» αλλά ορίστηκε από το Δήμαρχο. Προσφάτως μάλιστα ανανεώθηκε η θητεία του.

Ελάχιστη πράξη καταδίκης της συμπεριφοράς του είναι να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του.

Πλέον έχουν μαζευτεί πολλά…»