Home Δυτική αθήνα ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΙΛΙΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΙΛΙΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΙΛΙΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ

0
0

Περιστέρι, Ίλιον και Αγία Βαρβάρα έστειλαν τη δική τους ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και Συρίας, με τους πολίτες να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

 

 

 

 

Οκτώ φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας κατάφερε να συγκεντρώσει ο Δήμος Περιστερίου με την συγκλονιστική προσφορά των πολιτών για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και Συρίας.  

Συγκλονιστική ήταν η προσφορά των Περιστεριωτών στην συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης αναφερόμενος στη συγκινητική συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμά του, τόνισε: «Οι Περιστεριώτες απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι διαθέτουν περίσσευμα ψυχής, να σταθούν αρωγοί στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τον φονικό σεισμό και να συνδράμουν στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Στις 13 Φεβρουαρίου 2023 από το πρωί μέχρι το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου συγκεντρώθηκαν οκτώ φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας (χειμερινά ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό).

Η συνεργασία των εθελοντικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Περιστερίου ήταν πολύτιμη και αποτελεσματική, σημαντική ήταν ακόμη η συμμετοχή των συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς των σχολείων και των τοπικών επιχειρήσεων.

 

 

ΙΛΙΟΝ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει, σχημάτισαν σύλλογοι, φορείς, σχολεία, μαθητές και πολίτες του Ιλίου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας, που βιώνουν ένα ανείπωτο δράμα εξαιτίας του φονικού σεισμού.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, που ένωσε τις δυνάμεις του με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, τον ΣΚΑΙ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκατοντάδες άτομα, από κάθε γωνιά της πόλης, προσήλθαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προσφέροντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής και φάρμακα, τα οποία μεταφέρθηκαν με 4 φορτηγά στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης της Περιφέρειας. Ξεχωριστή θέση στο κομβόι της αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το Ίλιον κατέχουν οι ζωγραφιές των μικρών παιδιών και τα μηνύματα συμπαράστασης στις τσάντες για τους σεισμοπαθείς.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Συγκίνηση, ανθρωπιά και αγάπη είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες του Ιλίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της ψυχής μου, όλους τους πολίτες, τους εθελοντές του Συλλόγου «Προμηθέας», τους εργαζόμενους και τους αιρετούς συνεργάτες μου, που έγιναν όλοι μαζί μια αγκαλιά, για να χτιστεί με ισχυρά θεμέλια η γέφυρα αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας».

 

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ: ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ 3,5 ΤΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Πολίτες, Τοπικοί Σύλλογοι , η σχολική κοινότητα και ιδιώτες στην Αγία Βαρβάρα ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη συγκέντρωση των ειδών, με την ελπίδα να προσφέρουν βοήθεια και ανακούφιση στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και την Συρία.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας κατάφερε να συγκεντρώσει 3, 5 τόνους από τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές και γάλατα, είδη βρεφικής φροντίδας και ατομικής υγιεινής, ιατροφαρμακευτικό υλικό, κλινοσκεπάσματα, και ρουχισμό. Η παράδοση των ειδών πραγματοποιήθηκε με φορτηγό αυτοκίνητο της Περιφέρειας Αττικής, σε δύο δρομολόγια προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία της δημοτικής αρχής.

Τα είδη θα αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες σε συνεννόηση με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.