Home Δυτική αθήνα ΜΗΝΥΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

0
0

Οι βουλευτές και οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με κοινή επιστολή τους καλούν τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας  να εμπιστευθούν τους επιστήμονες και να εμβολιαστούν, όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας.

 

Όπως αναφέρουν είναι η μεγάλη ευκαιρία που έχουν να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τη δική τους, των οικογενειών τους, αλλά και του περίγυρού τους.

 

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Αντιμετωπίζουμε ένα φονικό ιό. Μέχρι στιγμής, δεκάδες χιλιάδες έχουν προσβληθεί και χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα. Είναι ο τραγικός απολογισμός μιας πανδημίας, που δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί. Καθημερινά μετράμε νέα κρούσματα, νέες διασωληνώσεις, νέες απώλειες. Η κοινωνία ανησυχεί, το Ε.Σ.Υ πιέζεται ασφυκτικά, η οικονομία δοκιμάζεται.

Όλα δείχνουν ότι η δοκιμασία αυτή θα διαρκέσει ακόμα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να τηρούμε όλοι μας τα μέτρα που συστήνουν οι Επιστήμονες. Εμείς, ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του, Κυβέρνηση, Κόμματα, Βουλευτές, Αυτοδιοίκηση, πρέπει να δώσουμε πρώτοι το σωστό παράδειγμα. Να στείλουμε το σωστό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια με τη συμβολή όλων μας.

Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία αυτή ας εμπιστευτούμε τους ειδικούς. Η Επιστήμη σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να βρει εμβόλια μεγάλης αποτελεσματικότητας. Η έλευση των εμβολίων θα σημάνει την αρχή του τέλους, για τον εφιάλτη που ζούμε όλους αυτούς τους μήνες, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά στον κόσμο ολόκληρο, και θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επιστροφής της κανονικότητας.

Η επιλογή για το αν θα κάνει κάποιος ένα εμβόλιο επηρεάζει άμεσα το κοινωνικό σύνολο. Αν κάποιος εμβολιαστεί ή όχι επηρεάζει ευθέως τον περίγυρό του. Το εμβόλιο αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό,  που μας παρέχεται δωρεάν, και προστατεύει  το κοινό συμφέρον.

Ρόλος όλων μας είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες και να ενισχύσουμε τα λεγόμενα των επιστημόνων, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ας είναι σαφές: όσο περισσότεροι κάνουμε το εμβόλιο, όταν εγκριθεί και έρθει στη χώρα μας, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από τον εφιάλτη, θα νικήσουμε τον κορονοϊό, θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Το εμβόλιο σώζει ζωές, η άρνηση βλάπτει την Υγεία.

Είναι αναγκαία η συνεχής και ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Καλούμε όλους τους πολίτες των Δήμων του Δυτικού Τομέα Αθήνας, όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας, να σκεφθούν ότι ο εμβολιασμός είναι η μεγάλη ευκαιρία που έχουν να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τη δική τους, των οικογενειών τους, αλλά και του περίγυρού τους. Να εμβολιαστούν, ώστε να έχουμε στο χέρι μας την ευκαιρία να νικήσουμε σε αυτή τη μάχη για τη ζωή.

 

Οι Βουλευτές του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας:

Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης
Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα
Βουλευτής Ν.Δ.

Βίτσας Δημήτριος
Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια)
Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής

Δραγασάκης Ιωάννης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Λοβέρδος Ιωάννης
Βουλευτής Ν.Δ.

Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος (Θανάσης)
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Οι Δήμαρχοι του Β2 Δυτικού Τομέα:

Μίχος Λάμπρος
Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.

Τσίρμπας Σταύρος
Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων / Καματερού

Γκίκας Ιωάννης
Δήμαρχος Αιγάλεω

Παχατουρίδης Ανδρέας
Δήμαρχος Περιστερίου

Βλάχος Στέφανος – Γαβριήλ
Δήμαρχος Πετρούπολης

Ζενέτος Νικόλαος
Δήμαρχος Ιλίου

Ντηνιακός Ευάγγελος
Δήμαρχος Χαϊδαρίου