Home Αιγάλεω ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

0
0

Έφυγε από τη ζωή ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Μάριος Μαζαράκης σε ηλικία 47 ετών την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Έφυγε, ξαφνικά, το πρωί της Τρίτης (23/11), από ανακοπή καρδιάς, ο Μάριος Μαζαράκης, Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Αστικών Αναπλάσεων του Δήμου Αιγάλεω. Ο Μάριος Μαζαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω με καταγωγή από Κεφαλλονιά και Μ. Ασία. Ήταν παντρεμένος με δύο κόρες. Τέλειωσε το 1ο Λύκειο Αιγάλεω.

Ήταν ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της κατασκευής έργων πρασίνου και απολυμάνσεων. Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος από το 2010 έως το 2014. Είχε διατελέσει εντεταλμένος σύμβουλος στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αιγάλεω, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγάλεω (2010-2012), μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω (2013-2014), μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω, καθώς και αντιπρόεδρος του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ευαγγελίστρια».

Εξελέγη στις εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Γιάννη Γκίκα και από τότε ήταν αντιδήμαρχος Χωροταξίας.

Γ. ΓΚΙΚΑΣ: «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΗΘΟΥΣ Ο ΜΑΡΙΟΣ»

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Αντιδημάρχου, Μάριου Μαζαράκη, έχει προκαλέσει  βαθιά οδύνη σε όλους στον Δήμο Αιγάλεω.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας ανέφερε για τον αδόκητο χαμό του συνεργάτη και φίλου του:

«Ο Μάριος Μαζαράκης υπήρξε υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ταπεινότητας και ανθρωπιάς. Προσέφερε με ευσυνειδησία, διορατικότητα και ήθος, πολύτιμες υπηρεσίες στη πόλη του, για την οποία εργάστηκε σκληρά μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Δεν χάσαμε μόνο έναν καλό φίλο, έναν άμεσο συνεργάτη που καθημερινά μοιραζόμασταν τις αγωνίες μας για το μέλλον της πόλης μας, ένα δυναμικό μέλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, αλλά και  έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Ο Μάριος ήταν ένας πρόσχαρος, εργατικός και δοτικός άνθρωπος που θα παραμείνει πάντα στη μνήμη μας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς του, στην σύζυγο του Ελευθερία, τις κόρες του Νεφέλη και Μελίνα και όλους τους συγγενείς.

Καλό ταξίδι Μάριε, το χαμόγελό σου θα είναι πάντα στη μνήμη μας και η καλοσύνη και δοτικότητά σου, θα είσαι πάντα στην καρδιά  μας», τονίζει με βαθύ πόνο ο Δήμαρχος της πόλης, Γ. Γκίκας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με αφορμή τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Μάριου Μαζαράκη ο Δήμος Αιγάλεω εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Στο Αιγάλεω σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αιγάλεω, που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Ιωάννη Κάντζου, στο άκουσμα της θλιβερής αναγγελίας του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Μάριου Μαζαράκη, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατό του και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό του.

Οραματιστής, δημοκράτης, ιδεολόγος, έντιμος, ακούραστος και πάντα γελαστός, ο Μάριος Μαζαράκης, υπηρετώντας με ήθος, αίσθημα ευθύνης, αντικειμενικότητα και συνέπεια την πόλη μας για πολλά χρόνια από θέσεις ευθύνης, αφήνει πίσω του σπουδαίο στίγμα. Ο Μάριος Μαζαράκης θα έχει πάντα μια θέση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και στις καρδιές μας, ενώ η στάση ζωής και η αξιοπρέπειά του θα αποτελούν παράδειγμα για όλους τους νεότερους.

Μάριε, σε αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό, καλό σου ταξίδι.

Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω αποφασίζει ομόφωνα

  • Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Σώματος στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να τελεσθεί η κηδεία του με δημοτική δαπάνη κατά το άρθρο 140 παρ. 4 του Ν 3463/2006 όπως τροποποιήθηκε από την παρ. 5 του Ν.4623/2019.
  • Να κυματίσει μεσίστια η Ελληνική Σημαία στους ιστούς του Δημαρχιακού Μεγάρου κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του.
  • Οι υπηρεσίες του Δήμου να παραμείνουν κλειστές σε ένδειξη πένθους, την Πέμπτη 25-11-2021, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, εκτός από τις υπηρεσίες Πρωτοκόλλου, Ληξιαρχείου, Παιδικών Σταθμών και Πρόνοιας.
  • Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αιωνία του η Μνήμη

Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ιωάννης Κάντζος

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ιωάννης Γκίκας»