Home Ίλιον ΊΛΙΟΝ: ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 64ΧΡΟΝΗΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ
ΊΛΙΟΝ: ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 64ΧΡΟΝΗΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ

ΊΛΙΟΝ: ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 64ΧΡΟΝΗΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ

0
0

Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις από τη νεκροψία θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της άτυχης 64χρονης που εξέπνευσε λίγη ώρα αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca

 

 

Η νεκροψία – νεκροτομή καθώς και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα κριθούν αναγκαίες να γίνουν θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της 64χρονης γυναίκας που κατέληξε λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της στο Ίλιον.

 

Αν και το υπουργείο Υγείας κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, «βιάστηκε» να ανακοινώσει ότι δεν προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της 64χρονης, οι συγγενείς της 64χρονης περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα, τα οποία ωστόσο δεν αποτελούσαν αντένδειξη για τον εμβολιασμό της.

Η άτυχη γυναίκα έμεινε στο εμβολιαστικό κέντρο 20 λεπτά αφότου έλαβε τη δόση του εμβολίου, όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο του εμβολιασμού και ακολούθως απομακρύνθηκε. Αυτόπτης μάρτυρας επισήμανε πως η 64χρονη κάθισε σε ένα παγκάκι σε παρκάκι, που απείχε δεκάδες μέτρα από το Κέντρο Εμβολιασμού και έδειχνε να μην αισθάνεται καλά. Αμέσως ζητήθηκε βοήθεια και γιατροί από το εμβολιαστικό κέντρο, έτρεξαν και μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας την άτυχη γυναίκα, ενώ ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ. Παρά το γεγονός ότι της προσφέρθηκε άμεσα βοήθεια, η γυναίκα υπέκυψε.

Το υπουργείο Υγείας πάντως αποσυνδέει το θάνατο της γυναίκας από τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα θρομβοεμβολικα επεισόδια που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών σε όλη την Ευρώπη καταγράφονται περίπου 4 με 7 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

 

ΜΙΧ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Στο τραγικό περιστατικό του θανάτου της 65χρονης γυναίκας, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, γύρω στις 2 το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση «για άτομο γύρω στα 65 έτη χωρίς αισθήσεις» στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. «Η ασθενής ήταν ήδη νεκρή, πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε μετά από 10 λεπτά περίπου, δεν την παρέλαβε τελικά, καθώς το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου είχε ήδη διαπιστώσει το θάνατό της».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζει ότι: «Το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου. Η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».