Home Δυτική αθήνα ΣΟΚ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: 65ΧΡΟΝΗ ΠΕΘΑΝΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ
ΣΟΚ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: 65ΧΡΟΝΗ ΠΕΘΑΝΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ

ΣΟΚ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: 65ΧΡΟΝΗ ΠΕΘΑΝΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ

0
0

Μια γυναίκα κατέληξε 35 λεπτά μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης εμβολίου από την AstraZeneca. Δεν φαίνεται σε πρώτη φάση να συνδέεται ο θάνατος με τον εμβολιασμό.

 

 

 

Μία γυναίκα 65 ετών έχασε σήμερα το μεσημέρι τη ζωής της μερικά λεπτά αφού αποχώρησε από το εμβολιαστικό κέντρο, μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό της AstraZeneca.

 

Ο θάνατος της 65χρονης μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές. Οι ειδικοί ερευνούν κατά πόσο τα αίτια του θανάτου της 65χρονης γυναίκας, σχετίζονται με το εμβόλιο που είχε κάνει λίγη ώρα νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα πήγε σήμερα το μεσημέρι (13:45) να εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον. Εκεί έλαβε την πρώτη δόση από το εμβόλιο και αφού πέρασε το 20λεπτο της παρακολούθησης, αποχώρησε από το κέντρο χωρίς να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.

Περίπου 15 λεπτά μετά, ένας περαστικός ανέφερε πως υπάρχει μια γυναίκα που είχε πρόβλημα λίγο πιο μακριά από το κέντρο. Αμέσως έσπευσαν μέλη του προσωπικού και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Οι γιατροί της έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση  (ΚΑΡΠΑ) χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη που οφείλεται ο ξαφνικός θάνατος της 65χρονης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου εκφράζονται ερωτηματικά για το κατά πόσο μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί το εμβόλιο να αποτελέσει αιτία θανάτου.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θα γίνει νεκροψία- νεκροτομή στην άτυχη γυναίκα για να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου της.