Home Ίλιον Αλληλέγγυα Πόλη: Σκοτάδια στο Πάρκο Τρίτση
Αλληλέγγυα Πόλη: Σκοτάδια στο Πάρκο Τρίτση

Αλληλέγγυα Πόλη: Σκοτάδια στο Πάρκο Τρίτση

0
0

Τον μη επαρκή φωτισμό του Πάρκου Τρίτση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»

Ξεχασμένο στα μαύρα σκοτάδια έχει αφήσει ο Φορέας Διαχείρισης το Πάρκο Τρίτση καταγγέλλει η «Αλληλέγγυα Πόλη» ρίχνοντας σαφές ευθύνες στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο που «ηγούνται», όπως αναφέρει του ΔΣ του Φορέα. Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για χριστουγεννιάτικη φιέστα με λαμπιόνια και βαρκούλες που έφυγαν μαζί με τις γιορτές αφήνοντας στο σκοτάδι το 90% της έκτασης του Πάρκου και με την αίσθηση του φόβου τους επισκέπτες του μόλις χαθεί το φως του ήλιου.


Η Αλληλέγγυα Πόλη υποστηρίζει ότι λειτουργεί μόνο ο φωτισμός πέριξ της μεγάλης λίμνης ενώ στις εισόδους και εξόδους του Πάρκου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και η προσβασιμότητα σε αυτό είναι ανασφαλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Αλληλέγγυας Πόλης», έχει ως εξής:

Σχόλιο της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον” για τις τελευταίες εξελίξεις και τα “σκοτάδια” στο Πάρκο Τρίτση

  • Εδώ και μήνες το στολίδι της Δυτικής Αθήνας, Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων «Αντώνης Τρίτσης», παραμένει χωρίς φωτισμό, πνιγμένο κυριολεκτικά στα μαύρα σκοτάδια.
  • Οι κάτοικοι των όμορων δήμων, καθημερινοί “θαμώνες” του Πάρκου που το αισθάνονται σαν δεύτερο σπίτι τους, σχεδόν αδυνατούν, φοβούνται να το επισκεφθούν με το που πέσει ο ήλιος. Το ίδιο ισχύει και για τους χιλιάδες επισκέπτες του Πάρκου από άλλες  περιοχές του λεκανοπεδίου.
  • Συγχαρητήρια, κύριοι, που εν έτει 2022 μας κάνετε να κυκλοφορούμε στο Πάρκο με φακούς για να μην γκρεμοτσακιστούμε πουθενά. “Άξιοι”.
  • Πατούλης – Ζενέτος ήρθαν στις γιορτές στο Πάρκο, φωτογραφήθηκαν μαζί με όλη την κουστωδία με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και στη συνέχεια “χάθηκαν”. Πέρασαν οι γιορτές, φύγαν οι “βαρκούλες” και τα λαμπιόνια των Χριστουγέννων, ξανά πίσσα σκοτάδι στο Πάρκο, στα αζήτητα οι ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.
  • Πατούλης – Ζενέτος συμμετέχουν και “ηγούνται” – έτσι δηλώνουν – σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Αλήθεια, πότε περιμένουν να κάνουν κάτι για το στοιχειώδες, το πρώτο και βασικό – θα έπρεπε τουλάχιστον –  τον φωτισμό κατά μήκος του Πάρκου, ιδιαίτερα στις εισόδους – εξόδους, ώστε οι επισκέπτες και οι περιπατητές να νιώθουν ασφαλείς σε αυτό; (Να μην θυμηθούμε παλαιότερες δηλώσεις τους, που έλεγαν ότι θα κάνουν το Πάρκο “κούκλα” σε μία εβδομάδα αν αναλάβουν).
  • Σας αρέσουν κύριοι οι φιέστες, οι φωτογραφίες, οι χειραψίες, τα “κατόπιν ενεργειών μου”, το έχουμε καταλάβει αυτό, το ξέρει όλος ο κόσμος. Σταματήστε, όμως, να συμπεριφέρεστε στους κατοίκους του Ιλίου και όλης της Δυτικής Αθήνας, λες και είμαστε τίποτα “ιθαγενείς”. Καταπιαστείτε επιτέλους με την καθημερινότητα του Πάρκου και δώστε λύσεις.
  • Αν θεωρείτε πως στο Πάρκο ο φωτισμός είναι επαρκής, επειδή λειτουργούν τα φώτα πέριξ της μεγάλης λίμνης και μόνο, αλλά το υπόλοιπο 90% της εκτάσεως του Πάρκου είναι ξεχασμένο στα μαύρα σκοτάδια, επιτρέψτε να σας ξεκαθαρίσουμε πως έχουμε άλλα πλάνα και όνειρα για τις ζωές μας, τις γειτονιές μας, τα πάρκα στα οποία μεγαλώσαμε. Και δεν θα σας αφήσουμε να μας τα καταστρέψετε.
  • Παραθέτουμε ανακοίνωση που είχε βγάλει 1 χρόνο πριν η δημοτική μας κίνηση ακριβώς για το ίδιο θέμα ( όπως καταλαβαίνετε από τότε δεν έχει γίνει το παραμικρό, ίσα ίσα έχει χειροτερέψει η κατάσταση): https://pitsounicity.gr/…/allileggya-poli-gia-fotakia…
  • Παλαιότερη ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον” σχετικά με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση, σπατάλη, προγραμματικές συμβάσεις που χάθηκαν επειδή ξεχάστηκαν και  “νεόφερτους με αλεξίπτωτο από τα Βόρεια Προάστια” στο Πάρκο Τρίτση: http://www.allileggya-poli.gr/?p=8486