Home Χωρίς κατηγορία ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

0
0

Ανταπόκριση βρίσκουν από ότι φαίνεται οι φωνές αγωνίας των γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου από τη δημοτική αρχή που παίρνει άμεσα μέτρα για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών

 

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης στην αγωνία των γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών.

 

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κακαβάς δήλωσε στον ΜΑΧΗΤΗ, ότι από την επόμενη ημέρα μετά το ατύχημα με τα δύο ανήλικα αδέλφια που επέβαιναν και οδηγούσαν παράνομα το αυτοκίνητο του πατέρα τους, τοποθετήθηκε και δεύτερη σχολική τροχονόμος από το δήμο στην συμβολή των οδών Ηρακλέως και Ακροπόλεως ενώ ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκπονείται μελέτη υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σκαλιστήρα ώστε να παρθούν όσα μέτρα επιτρέπονται για να υπάρχει ασφάλεια.

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ επικοινώνησε και με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σκαλιστήρα, ο οποίος είπε τα πρώτα μέτρα που θα παρθούν. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί σήμανση που θα απαγορεύει την είσοδο στην οδό Ακροπόλεως κατά την ώρα της προσέλευσης αλλά και την ώρα της αποχώρησης των μαθητών. Στη συνέχεια, καθώς ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως ήπιας κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν παρτέρια εναλλάξ στο δρόμο που θα εμποδίζουν τη ανάπτυξη ταχύτητας στην οδό Ακροπόλεως. Ο κ. Σκαλιστήρας μας έστειλε μάλιστα και το προσχέδιο της μελέτης για την οποία όμως επισήμανε πως χρειάζεται χρόνος, όπως είπε ο κ. Σκαλιστήρας, για να γίνει κατάλληλη μελέτη που θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων.

Πάντως, είπε , ότι σήμανση κι αν τοποθετηθεί, ότι μέτρα και αν πάρει ο δήμος αν οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με αυτά και επιμένουν να θέλουν να αφήσουν το παιδί τους έξω από την πόρτα του Σχολείου με το αυτοκίνητο το πρόβλημα δεν θα λυθεί.

Είναι προτιμότερο ένας μαθητής να περπατήσει 50 μέτρα σε έναν ασφαλή δρόμο, παρά να αδιαφορήσουμε για τα υπόλοιπα παιδιά αρκεί  το δικό μας να φτάσει ασφαλές!