Home Πετρούπολη ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 1ου ΚΑΙ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 1ου ΚΑΙ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 1ου ΚΑΙ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

0
0

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΛΥΣΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗΣ 1ου ΚΑΙ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Γονέων στην απόφαση της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συστέγαση του 1ου και 2ου Λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα με χθεσινή της απόφαση η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την συστέγαση του 1ου Λυκείου με το 2ο Λύκειο. Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας παρουσία της υφυπουργού Ζαχαράκη. Από πλευράς του δήμου παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος καθώς και ο αντίδημαρχο Παιδείας Νίκος Κακαβάς.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή λοιπόν τα δύο Λύκεια θα συστεγαστούν και θα λειτουργήσουν εναλλάξ σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Η συστέγασή τους θα είναι προσωρινή μέχρι να βρεθεί μία μονιμότερη λύση καθώς οι επισκευές στο κτίριο του 2ου Λυκείου θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιδημάρχου  Τεχνικών Υπηρεσίων Θανάση Σκαλιστήρα.

Από την Ένωση Γονέων σε έκτακτη ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ζητείται να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε όλες οι σχολικές μονάδες λειτουργήσουν σε πρωινή βάρδια. Να επιταχυνθούν οι εργασίες μελέτης και επισκευής του κτιρίου του 2ου Λυκείου με έκτακτες διαδικασίες και χρηματοδοτήσεις.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Πετρούπολης αναφέρει:

Μετά την ανοιχτή σύσκεψη της Ένωσης Γονέων στα 3ο – 6ο δημοτικά σχολεία στις 9/9/2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης προχώρησε στα εξής:

  1. Ζητήσαμε τη σύγκλιση έκτακτου – ειδικού Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία των σχολείων, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου.

Η δέσμευση του Δημάρχου ήταν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συγκληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες (και σίγουρα ως την Παρασκευή)

  1. Ζητήσαμε άμεση δέσμευση για χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της πρωινής λειτουργίας όλων των σχολείων

Η απάντηση του Δήμου για χρησιμοποίηση λυόμενων αιθουσών ορίστηκε σε χρονικό ορίζοντα 3 μηνών

  1. Τέλος, ζητήσαμε για λόγους έκτακτης ανάγκης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μελέτης και αποκατάστασης των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί το κτίριο του 2ου Λυκείου

Μετά από αυτά προτείνουμε:

  • Οι Σύλλογοι Γονέων να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, ώστε το θέμα των σχολικών κτιρίων να γίνει υπόθεση όλων μας
  • Να είναι όλοι οι σύλλογοι σε εγρήγορση και συνεχή επικοινωνία ώστε να έχουμε μαζική παρουσία όταν πραγματοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο (θα υπάρξει ενημέρωση) και
  • Να σχεδιάσουμε δράσεις με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών

 

Το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση δεν το διαπραγματευόμαστε!

Η ευθύνη για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων της Πετρούπολης βαραίνουν αυτούς που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να υπάρξει λύση.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ο Θοδωρής Λάππας τοποθετήθηκε επί της αποφάσεως για την συστέγαση του 1ου και 2ου Λυκείου:

Με απόφαση της Δευτεροβάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης το Δεύτερο Λύκειο Πετρούπολης που επλήγει από τον σεισμό, θα συστεγάζεται πλέον σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με το Πρώτο Λύκειο Πετρούπολης. Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές αλλά και κακή λειτουργία σε παράπλευρες δραστηριότητες τους (φροντιστήρια, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις κλπ). Μετά την εξέλιξη αυτή καλούμε το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα της πόλης μας σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια πιο λειτουργική λύση. Τέλος καλούμε την διοίκηση του Δήμου να καλέσει άμεσα για ολοκληρωμένη ενημέρωση επί του θέματος και κυρίως για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης ζητά να δοθεί λύση  μέσα στο Σεπτέμβρη στην λειτουργία με εναλλάξ βάρδιες των δύο Λυκείων:

«Για το 2ο λύκειο στην πόλη μας απαιτείται χωρίς καθυστερήσεις διάταξη από τα συναρμόδια υπουργεία για προμήθεια με απευθείας ανάθεση όλων των απαραίτητων αιθουσών που απαιτούνται για να φιλοξενήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου ώστε αυτό το θέμα να έχει λήξει μέσα στον Σεπτέμβριο και έτσι άμεσα να λυθεί το θέμα με τις βάρδιες. Αν δεν γίνει αυτό οι καθυστερήσεις θα είναι τεράστιες. Κάθε καθυστέρηση με διαγωνιστικές διαδικασίες θα σημαίνει και τέλος για φέτος κάθε σοβαρής λύσης. Άμεση και έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου μας από το υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατασκευή του 2ου λυκείου ώστε να προχωρήσει άμεσα κάθε απαιτούμενη εργασία. Άμεση εκπόνηση προκήρυξης σχετικής μελέτη. Οι μαθητές/τριες, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο διαχρονικών ευθυνών και απαιτούνται άμεσες λύσεις».

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή μετά τις αντιδράσεις που υπήρχαν αναμένεται να ζητήσει να μην ισχύσει η απόφαση της συστέγασης των δύο Λυκείων αλλά να μεταφερθεί το 2ο Λύκειο σε άλλο σχολικό κτίριο που στεγάζει Γυμνάσιο και να γίνει συστέγαση δύο Γυμνασίων με λειτουργία εναλλάξ πρωί – απόγευμα.