Home Σπορ ΑΣ ΚΑΡΑΤΕ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΞΕΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ
ΑΣ ΚΑΡΑΤΕ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΞΕΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ

ΑΣ ΚΑΡΑΤΕ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΞΕΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ

0
0

Νέες διακρίσεις πέτυχαν ο Στέφανος και ο Διονύσης Ξένος, που κατέκτησαν ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε της Γουαδαλαχάρα στην Ισπανία.

 

 

 

 

Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψαν από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε τα αδέρφια Διονύσης και Στέφανος Ξένος προσθέτοντας δύο ακόμη μετάλλια στην συλλογή τους.

 

Ο Διονύσης Ξένος, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αγωνίστηκε στον τελικό της κατηγορίας των -67κ., και ηττήθηκε από το Νo1 στο κόσμο Στίβεν Ντα Κόστα από τη Γαλλία με 2-4. Για τον Έλληνα πρωταθλητή ήταν ο τρίτος σερί τελικός σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου τις δύο προηγούμενες έχει κατακτήσει το χρυσό (2021) και το ασημένιο (2022).

Στην κατηγορία -60κ. ο Στέφανος Ξένος ηττήθηκε στον τελικό από τον Ιταλό Άντζελο Κρεσέντσο με 4-5.

Και ο Στέφανος Ξένος έχει αγωνιστεί και στους τελικούς του 2021 και του 2022 όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στους δύο.

Η Εθνική ομάδα Καράτε πανηγύρισε άλλα τρία μετάλλια. Ένα ασημένιο από τον Γιώργο Τζάνο στην κατηγορία των +84κ., με τον 33χρονο αθλητή να συμμετέχει για τελευταία φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατακτώντας συνολικά 13 μετάλλια (11 ατομικά και δύο ομαδικά)  και δύο χάλκινα από την Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου στα -61κ., και από τον Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη, στα -84κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Ξένου είχε ακόμη μία συμμετοχή στο ευρωπαϊκό της Γουαδαλάχαρα με την Τζωρτζίνα Ξένου να κατακτά την 7η θέση στο Κάτα.