Home Σπορ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ [VIDEO]
ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ [VIDEO]

ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ [VIDEO]

0
0

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΝΕΒΗΚΕ ΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΕΧΑΣΕ ΑΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΜΕ 3-2

 

Ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή του πρόσθεσε ο Στέφανος Ξένος που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Καράτε U21 στη Βουδαπέστη. Στον τελικό έχασε από τον Τούρκο Aτές Φαρούκ με 3-2, με πολλά παράπονα όμως για πόντους που δόθηκαν στον Έλληνα πρωταθλητή τα τελευταία 40’’ του τελικού.

Πρόκειται για το τρίτο μετάλλιο σε πανευρωπαϊκούς αγώνες και πιστός στο ραντεβού του με το βάθρο ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ξένος έφτασε στον τελικό κερδίζοντας τρεις αντιπάλους τον Γερμανό Χαας Φλοριάν (6-1), τον Ελβετό Σπιτζ Λούκα (3-0) και τον Γάλλο Μπέρτον Έντζο (2-1).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Ξένος το 2020 είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Παρίσι στο Κarate1 Premier League με πέντε νίκες, το 2019 κατέλαβε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21στο Σαντιάγο της Χιλής με έξι νίκες, καθώς και την 1η θέση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες U21 στο Αάλμποργκ με έξι νίκες. Επίσης είχε κατακτήσει την 2η θέση το 2017 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Junior στη βουλγαρία.

Ο Στέφανος Ξένος είναι το Νο2 στην Παγκόσμια Κατάταξη U21 στην κατηγορία του.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΕΝΟΣ

Συγκινητικός ήταν ο αδελφός του Διονύσης Ξένος, πρωταθλήτης καράτε επίσης: «Το τρίτο πανευρωπαϊκό μετάλλιο του Στέφανου πριν καν γίνει 20 χρονών. Κι όμως, δεν ήταν τίποτα εύκολο γι αυτόν… Μέχρι το 2015 δεν ήταν καν πρώτος στην χώρα του. Το 2016 στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχασε στον πρώτο αγώνα. Την ίδια χρονιά έχασε σε όλα τα εγχώρια τουρνουά στην Αθήνα. Ακόμα και στην προπόνηση μέχρι τότε, έχανε συνεχώς από παιδιά που έκαναν 3 φορές λιγότερη προπόνηση από αυτόν. Σήμερα, μετά από λίγα χρονιά, είναι παγκόσμιος και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής, και ένα από το πιο ανερχόμενα ονόματα στο παγκόσμιο καράτε. Είμαι περήφανος για σένα αδερφούλη μου, δείχνεις σε όλους μας τι μπορεί να κάνει η επιμονή και η αφοσίωση. Ποτε να μην ξεχνάς ποιος είσαι… Καμαρώνω για σένα και σ’ αγαπάω!