Home Σπορ ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

0
0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΓΑΣ Καματερού στην οποία διαμαρτύρεται για την κακή διαιτησία που έτυχε στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταλογίζει και την ήττα από την ομάδα του Πανοράματος και καλεί την ΚΕΔ, την ΟΧΕ να πάρουν μέτρα

 

 

 

 

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ο ΓΑΣ Καματερού  για την  «τραγική» διαιτησία όπως την χαρακτηρίζει στον αγώνα των γυναικών με το Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη και καταγγέλλει μεθόδευση με αποτέλεσμα να ηττηθεί η ομάδα με 27-29 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΑΣ Καματερού έχει ως εξής:

 

«Για μια ακόμη φορά φέτος παρακολουθήσαμε τον εξευτελισμό του αθλήματος από την πλευρά της διαιτησίας και την απραξία από μεριάς ΚΕΔ. Τι να τις κάνουμε τις βαθμολογίες των διαιτητών και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις αν δεν αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε το ασυμβίβαστο στην διαιτησία. Πότε θα καταλάβουμε ότι δεν είναι δυνατόν να ορίζονται διαιτητές ή παρατηρητές παραβλέποντας κουμπαριές με παράγοντες ομάδων, συγγένειες με άλλους και άλλα τέτοια όμορφα;

Η ομάδα του ΓΑΣ Καματερού για δεύτερη φορά ανεβαίνει φιλοξενούμενη να διεκδικήσει το παιχνίδι και μάλιστα γνωρίζοντας ότι θα έχει εχθρική διαιτησία αφού ως γνωστό στη Βόρεια Ελλάδα δεν μπορείς με γηγενείς διαιτητές να περιμένεις το αυτονόητο δηλαδή 50-50.

Στον αγώνα του Πανοράματος με το Καματερό το Σάββατο 7/1/23 υπήρχε ανησυχία από την αρχή του αγώνα για πιθανή κακή διαιτησία. Αφού λοιπόν μέχρι το ημίχρονο δεν έβγαινε το παιχνίδι και η ομάδα μας μπήκε στο  ημίχρονο μπροστά στο σκορ, εφευρέθηκε με μαγικό τρόπο ποινή που δεν έχει ξαναδοθεί. Επικίνδυνο παιχνίδι ονομάστηκε διότι είναι η μόνη κίνηση που θα μπορούσε να εξασφαλίσει αποκλεισμό της βασικής παίκτριας από το παιχνίδι. Όχι δίλεπτη αποβολή όπως συνηθίζεται για φάουλ το οποίο και θα περιμέναμε αλλά αποκλεισμός από το τρίτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Νομίζουμε ότι η διαιτησία εξέπληξε ακόμη και τους γηπεδούχους με την εφευρετικότητά της και της αξίζουν συγχαρητήρια. Όμως εδώ δεν πρέπει να επιλέγονται οι αποφάσεις βάσει φαντασίας αλλά βάσει απόδοσης και αντικειμενικότητας.

Το λυπηρό είναι ότι κρίθηκε ένα παιχνίδι από ένα κακό και απαράδεκτο σφύριγμα χωρίς να είναι αναγκαίο.

Ας αφήσουν τις ομάδες να δείξουν στο γήπεδο τι αξίζουν και να μην παρεμβαίνουν καταστροφικά κατά κανενός. Όλοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτό ακόμη και οι χαμένοι κάποιων αναμετρήσεων.

Το γεγονός θα πρέπει να μας προβληματίσει και μάλιστα να αφυπνίσει και την ομοσπονδία αν θέλει να διαφυλάξει το αγώνισμα καθώς φέτος τα παράπονα από πολλές ομάδες είναι εμφανή.

Ευελπιστούμε η ΚΕΔ και η ΟΧΕ να λάβουν μέτρα και να τελειώσουν αυτό το θέμα της διαιτησίας και των απαράδεκτων συμπεριφορών των διαιτητών που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν και την επόμενη μέρα να κάνουν πλάκα στους συνδέσμους τους αντί να βελτιώνονται στο επίπεδο που πρέπει. Φέτος πλήρωσαν οι ομάδες χρήματα για την βελτίωση και επιμόρφωση των διαιτητών χωρίς αντίρρηση, αλλά τα αποτελέσματα προς το παρόν δεν τα δείχνουν αυτά.

Όλες οι ομάδες παλεύουν επι ίσοις όροις, και  δικαιούνται τον σεβασμό από όλους.

Ελπίζουμε ότι αν δεν κάνει κάτι η ΚΕΔ και η ΟΧΕ, να ενδιαφερθεί η ΓΓΑ για αυτά που γίνονται στο άθλημα».