Home Πετρούπολη Γιάννης Χρήστου, το χρυσό δελφίνι της Πετρούπολης
Γιάννης Χρήστου, το χρυσό δελφίνι της Πετρούπολης

Γιάννης Χρήστου, το χρυσό δελφίνι της Πετρούπολης

0
0

Τρία μετάλλια κατέκτησε ο 15χρονος Γιάννης Χρήστου στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μαρόκο. Ο μαθητής της Α’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Πετρούπολης επέστρεψε με δύο χρυσά μετάλλια στα 100 μ. ύπτιο και στα 4×100 μικτή και χάλκινο στα 4×100 ελεύθερο. Συνολικά η ελληνική αποστολή κατέκτησε 20 μετάλλια και ήταν πρώτη στη γενική κατάταξη μεταλλίων.

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ μίλησε με τον Γιάννη Χρήστου, αθλητή των Δελφινιών Περιστερίου ο οποίος δήλωσε περήφανος γιατί εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα: “Είμαι πολύ υπερήφανος που είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε αυτήν την Γυμνασιάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην γενική βαθμολογία και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την παρουσία μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει καθημερινά στην προσπάθεια που κάνω, τον προπονητή μου Παναγιώτη Βελέντζα και την ομάδα μου τα Δελφίνια Περιστερίου. Συνεχίζω την σκληρή δουλειά για ακόμη καλύτερες επιτυχίες στο μέλλον”.

Τα ερεθίσματα του αδερφού

Η επιτυχία του Γιάννη στην Καζαμπλάνκα, αλλά και άλλες πρώτες θέσεις που έχει κατακτήσει σε διεθνείς αγώνες ως μέλος της εθνικής Παίδων, δεν είναι τυχαίες. Εκτός από τη σκληρή δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα και τον προπονητή του, έχει και τα κατάλληλα ερεθίσματα από τον 21χρονο αδερφό του Απόστολο που έχει λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων το 2013 και έχει κάνει παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων το 2014.

 

Η υποστήριξη του πατέρα

Επίσης ο νεαρός Γιάννης έχει και την καλύτερη υποστήριξη, που δεν είναι άλλη από τον πατέρα του Θωμά που έχει γίνει η σκιά των δύο παιδιών του. Όπως μας είπε ο ίδιος στην επικοινωνία που είχαμε “ζούμε την σκληρή κι επίπονη καθημερινότητα του πρωταθλητισμού από το 2010 με τον μεγάλο μου γιο πρώτα και εδώ και δύο χρόνια και με τον Γιάννη”.

Μπορεί στην μεταξύ μας συνομιλία να του ζητήσαμε να μας μιλήσει για την επιτυχία τού Γιάννη, ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να τους ξεχωρίζει και μιλά με την ίδια αγάπη και για τους δύο γιους του.

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Διότι οι θυσίες τους ανταμείβονται. Αισθάνομαι πολύ τυχερός και προνομιούχος που το ζω από κοντά τους. Μεγαλώνω δυο παγκόσμιους πρωταθλητές και πιστεύω ότι αυτή είναι πολύ μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και την πατρίδα μας. Ελπίζω ότι αυτό το κάνω καλά και ότι έχουν όσα εφόδια χρειάζονται από την πλευρά μου».

Ο Γιάννης με τον αδερφό του Απόστολο στο Ρίο κατά τη διετέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Στην ένθετη φωτό ο πατέρας τους Θωμάς

 

Το «εύγε» των καθηγητών του

Μερίδιο στην διαπαιδαγώγηση του Γιάννη Χρήστου βέβαια έχουν και οι καθηγητές του σχολείου του, οι οποίοι μέσω ανακοίνωσης τους συγχαίρουν για τις επιτυχίες του τον μαθητή τους.

“Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, θέλουν να συγχαρούν τον Χρήστου Ιωάννη, μαθητή της Α’ τάξης, που σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, κατέκτησε την πρώτη θέση στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης που μόλις ολοκληρώθηκαν στην Καζαμπλάνκα (Μαρόκο).

ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο!!!

Επίσης τις προηγούμενες δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, ο Γιάννης κατέκτησε άλλα δύο μετάλλια, ΧΡΥΣΟ στις σκυτάλες με την εθνική μας ομάδα 4×100 μικτή ομαδική και ΧΑΛΚΙΝΟ 4×100 ελεύθερο.

Ευχές για περισσότερους “όμορφους” αγώνες και μελλοντικές διακρίσεις, όχι μόνο στην κολύμβηση, αλλά γενικότερα στη ζωή σου Γιάννη»!