Home Πετρούπολη ΕΔΩΣΑΝ “ΖΩΗ” ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ
ΕΔΩΣΑΝ “ΖΩΗ” ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

ΕΔΩΣΑΝ “ΖΩΗ” ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

0
0

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η «1η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

 

Περισσότεροι από 100 πολίτες της Πετρούπολης συμμετείχαν στην περιβαλλοντική εξόρμηση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης με τον ΠΔΣ Οδυσσέας, με στόχο τον καθαρισμό τον Ποικίλου Όρους, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2020.

Με το σύνθημα «Δίνουμε Ζωή στο Βουνό μας!» δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας, φορείς και σύλλογοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Στέφανου Βλάχου και συμμετείχαν στον καθαρισμό του βουνού από απορρίμματα, αδρανή υλικά, οικοδομικά υλικά μέχρι και κουφάρια ζώων.

Στην 1η Περιβαλλοντική Δράση του Δήμου Πετρούπολης, συμμετείχε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, με πρώτο τον Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο, τους Αντιδημάρχους: Φώτη Χριστόπουλο, Θανάση Σκαλιστήρα, Κατερίνα Σταματοπούλου, τους Δημοτικούς Συμβούλους: Θοδωρή Λάππα, Νίκο Σακούτη, Μανώλη Συλλιγνάκη, Στέλιο Χρυσικό, Γιώργο Βαμβακά, Γιώργο Γεωργιάδη, Βούλα Αγγελοπούλου και Κώστα Ζαχαράκη και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΕ Νίκο Παπουτσά. Στο κάλεσμα του Δημάρχου Πετρούπολης ανταποκρίθηκε και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Αρωγοί στη Δράση ήταν ο Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης και η Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να γίνει η απαρχή για πολλές ανάλογες δράσεις στο μέλλον, με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.

«Η φύση είναι συνυφασμένη με την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και με το μέλλον των παιδιών μας. Είναι λοιπόν χρέος μας να τα διαφυλάξουμε και να γίνουμε όλοι μας το φωτεινό παράδειγμα, διδάσκοντας από νωρίς στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού. Γιατί ο σεβασμός στο περιβάλλον και η συμμετοχή στις δράσεις προστασίας του είναι δείγμα πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας μας.»