Home Σπορ Εντυπωσιακό το 9ο Poikilo Rocky Mountain [video+pics]
Εντυπωσιακό το 9ο Poikilo Rocky Mountain [video+pics]

Εντυπωσιακό το 9ο Poikilo Rocky Mountain [video+pics]

0
0

Με τη συμμετοχή 700 δρομέων πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2022 το 9ο Poikilo Rocky Mountain που συνδιοργάνωσε ο ΠΔΣ Οδυσσέας με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πετρούπολης.

Από τις 9 το πρωί τα πάντα στην Πετρούπολη κινούνταν γύρω από τον απόλυτο ορεινό αγώνα της Δυτικής Αττικής. Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες φορώντας τη φανέλα του αγώνα άρχισαν να προετοιμάζονται για το δικό τους αγώνα. Άλλοι για τα 4 χλμ., οι πιο προχωρημένοι για τα 8 χλμ. και οι τολμηροί για τα 22,5 χλμ ορεινού αγώνα μέσα από τα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους.

Ο τεχνικός σύμβουλος του αγώνα Δημήτρης Ζωναράς η ομάδα του και οι δεκάδες εθελοντές ήταν πανέτοιμοι για να βοηθήσουν και   εξυπηρετήσουν τους αθλητές. Το ρόλο του εμψυχωτή είχε αναλάβει για μία ακόμη φορά ο δημοσιογράφος Αντώνης Κυρίκος.

Λίγο πριν την εκκίνηση κατέφθασαν στο χώρο του αγώνα ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος συνοδευόμενους από τους αντιδημάρχους κ.κ. Φώτη Χριστόπουλο, Θοδωρή Λάππα, Θανάση Σκαλιστήρα, Στέλιο Χρυσικό. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Ανδρέα Λεωτσάκο. Το παρών επίσης έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυναν ο κ. Πατούλης και ο κ. Βλάχος αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα του Ποικίλου Όρους και τον συνεχή αγώνα που δίνουν για την προστασία του Χειμώνα και καλοκαίρι. Ευχήθηκαν καλό αγώνα, ευγενή άμιλλα και υγεία σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο κ. Λεωτσάκος χαρακτήρισε θεσμό για τη Δυτική Αθήνα το Poikilo Rocky Mountain. Ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στον θεσμό που δημιουργήθηκε από τον ΠΔΣ Οδυσσέα και τον Δημήτρη Ζωνάρα. O κ. Χρυσικός αναφέρθηκε στην στήριξη που προσφέρει ο Δήμος Πετρούπολης σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ τέλος ο κ. Καλογερόπουλος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες από όλη τη Δυτική Αθήνα που έτρεξαν και υπογράμμισε τη σημαντικότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.



Τον αγώνα για μία ακόμη χρονιά στήριξαν με χορηγίες η E.CO. LIFT, η Plasmet Συλλιγνάκης, τα ζαχαροπλαστεία «ΚΑΚΑΛΗΣ», τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Language Academy, οι μπανάνες Filli Orsero,  η «Euphoria Meals» και φυσικά το Νερό Ρουβάς.

Τον αγώνα υποστήριξαν με τις υπηρεσίες τους ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής.