Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

0
0

Διπλό κάλεσμα κάνει η  Ένωση Γονέων Πετρούπολης για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου (1/10) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Πετρούπολης και πορεία ως τη Θηβών (2/10).

Αναλυτικά αναφέρει:

«Την Τρίτη 29/9/2020 πραγματοποιήθηκε από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Πετρούπολης. Ζητήθηκε άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης τα οποία έχουμε θέσει ως Ένωση Γονέων τόσο προφορικά όσο και γραπτά αρκετές φορές και με έμφαση ιδιαίτερα  από τον Απρίλιο-λόγω της πανδημίας- μέχρι σήμερα:

Ελλιπής καθαριότητα, κτιριακό πρόβλημα με αποτέλεσμα τα πολυπληθή τμήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Αιτήματα τα οποία θέσαμε και την προηγούμενη μέρα στην υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη.

Δυστυχώς δεν δόθηκε καμία απάντηση ή δέσμευση ούτε από την κυβερνητική εκπρόσωπο για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που λείπουν από τα σχολεία ή τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Ούτε και από τη δημοτική αρχή αντιμετωπίζεται, όπως χρειάζεται, το σημαντικό πρόβλημα της καθαριότητας στα σχολεία , ενώ οι ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες και κτίρια παραμένουν (5 νηπιαγωγεία και τουλάχιστον ένα Δημοτικό και από ένα γυμνάσιο και λύκειο  )  και το 2ο Λύκειο στεγάζεται σε προκάτ.

Για χρόνια τα σχολεία μας έχουν τμήματα με 25 και πλέον μαθητές, ενώ οι υπεύθυνοι διαχρονικά, κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, μας παραμυθιάζουν.

Δεν θα καθίσουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε, συλλογικά και μαζικά, ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.

 

Σας καλούμε :

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10/2020 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ώρα 10 π.μ. όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο λαός της Πετρούπολης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Πετρούπολης και πορεία ως την Θηβών σε μια κίνηση συντονισμού και με γειτονικές περιοχές.

Δεν θα ησυχάσουμε,  γιατί κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή και δύναμη!