Home Χωρίς κατηγορία Ε.ΣΥ.Ν. Πετρούπολης: Κάνουμε τάκλιν στα ναρκωτικά
Ε.ΣΥ.Ν. Πετρούπολης: Κάνουμε τάκλιν στα ναρκωτικά

Ε.ΣΥ.Ν. Πετρούπολης: Κάνουμε τάκλιν στα ναρκωτικά

0
0

Με έναν συμβολικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ γονέων και εφήβων το Ε.ΣΥ.Ν Πετρούπολης με τον Κεραυνό Πετρούπολης πέρασαν το μήνυμα για αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα στις 23 Ιουνίου

 

Με επιτυχία διεξήχθη η διοργάνωση του ΕΣΥΝ Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Αθλητικό όμιλο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Πετρούπολης, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στα Γήπεδα Γρηγορίου.

‘’Κάνουμε τάκλιν στα Ναρκωτικά’’ ήταν το σύνθημα των εφήβων – αθλητών που έδωσαν μια ΄΄αγωνιστική΄΄ απάντηση ενάντια στην φυγή και την ναρκοκουλτούρα.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας γονέων – εφήβων ήταν η πρόταση για ένα υγιές μοντέλο ζωής, την διέξοδο των νέων στον αθλητισμό, την δράση και την ομαδική δραστηριότητα.

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ως αντίπαλοι στο γήπεδο, σύμμαχοι όμως και άρρηκτα συνδεδεμένοι στη ζωή μέσα από τον πιο ισχυρό δεσμό γονέα-παιδιού.

 

 

Το ΕΣΥΝ παλεύει καθημερινά για την καταπολέμηση των γενεσιουργών αιτιών του φαινομένου των ναρκωτικών στη χώρα μας μέσα από ποικίλες δράσεις:

– ενημέρωση – ευαισθητοποίησή στις τοπικές κοινωνίες για τις επιβλαβείς συνέπειες των ναρκωτικών, τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και στην εξάρτηση από ουσίες
– την συνεργασία με συλλογικούς φορείς, συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών σωματεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για την διάχυση της ενημέρωσης και την πρόληψη των εξαρτήσεων
– την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων
– την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων (μουσικών, εικαστικών, θεατρικών)
– την παρέμβαση σε νομοθεσίες και διατάξεις που ευνοούν την ναρκοκουλτούρα (αποποινικοποίηση της κάνναβης) και ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής που υπερασπίζεται την ΄΄μείωση της βλάβης΄΄ σε βάρος των στεγνών προγραμμάτων και της πρόληψης των εξαρτήσεων
– αγωνίζεται για την ανατροπή όλων των αιτιών που οδηγούν τον άνθρωπο στη χρήση ουσιών: την εργασιακή ανασφάλεια, την φτώχεια, τις κοινωνικές ανισότητες, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σκληρό ανταγωνισμό, την κοινωνική απομόνωση και αποσύνδεση.
Οι νέοι θέλουν να ονειρεύονται, να οραματίζονται ένα καλύτερο κόσμο, να διεκδικούν τα όνειρά τους! Σε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά! ΟΧΙ με ελεύθερα ναρκωτικά

Το ΕΣΥΝ ευχαριστεί θερμά τον Α.Π.Ο ΚΕΡΑΥΝΟ Πετρούπολης για την συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή τους! Ευχαριστούμε θερμά και τον υπεύθυνο τον κο Παναγιώτη Δουγέκο.

Στην διοργάνωση παρευρέθηκαν: Βαγγέλης Σίμος (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης), Θοδωρής Λάππας (αντιδήμαρχος Πετρούπολης, υπεύθυνος ΔΗΚΕΠΕ), Δημήτρης Πάκος (πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης), Έφη Καζαδέη (αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πετρούπολης).