Home Πετρούπολη Ν. Κακαβάς: Θα κάνουμε μόνοι μας τα rapid test στους μαθητές μας!
Ν. Κακαβάς: Θα κάνουμε μόνοι μας τα rapid test στους μαθητές μας!

Ν. Κακαβάς: Θα κάνουμε μόνοι μας τα rapid test στους μαθητές μας!

0
1

Την αδυναμία του κράτους να τοποθετήσει μόνιμο συνεργείο για τα rapid test θα καλύψει με ίδια μέσα και έξοδα ο Δήμος Πετρούπολης

Άδικη για την Πετρούπολη χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνική Πολιτικής Νίκος Κακαβάς την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τον ΕΟΔΥ όσον αφορά την άρνηση να τοποθετηθεί μόνιμα συνεργείο για την χορήγηση rapid test στους μαθητές.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Πετρούπολης κατόπιν προσπαθειών του ιδίου και της διοίκησης εξασφάλισε τη δυνατότητα συνταγογράφησης- πραγματοποίησης και καταγραφής των rapid test στους μαθητές.    

Μάλιστα ο κ. Κακαβάς στην ενημέρωση που έκανε στους δημοτικούς συμβούλους ανέφερε ότι παρά τα αιτήματα και τα παράπονα που έκανε προς τον ΕΟΔΥ για την τοποθέτηση μόνιμου συνεργείου στο χώρο του πρώην ΙΚΑ ή στο Β΄ ΚΑΠΗ «εισέπραξε» την άρνηση με την αιτιολογία ότι η Πετρούπολη βρίσκεται κοντά στο Περιστέρι που έχει δύο μόνιμους σταθμούς και στο Ίλιον που έχει έναν μόνιμο σταθμό.  

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας τόνισε ότι «οι γονείς πιέζονται πολύ έντονα σε αυτά τα υποχρεωτικά rapid test, τα οποία ναι μεν παρέχονται δωρεάν στους μαθητές που υποχρεούνται όμως να τa κάνουν στις δημόσιες δομές που είναι μακριά από την Πετρούπολη και δεν βρίσκονται κοντά στις συγκοινωνιακές γραμμές».

Με αυτά τα δεδομένα επιχείρησε κινηθεί διαφορετικά και όπως είπε «κατάφερα να πάρω από την ΗΔΙΚΑ την άδεια να συνταγογραφούμε οι ίδιοι και να καταγράφουμε τα rapid test».

Ο Δήμος Πετρούπολης θα μπορεί να κάνει μόνος του περίπου 800 rapid test την εβδομάδα στους μαθητές με τη βοήθεια τη δική του και του Δημάρχου Πετρούπολης που είναι υγειονομικοί και έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης, του προϊστάμενου της Κοινωνικής Υπηρεσίας που και αυτός μπορεί να κάνει αυτά τα τεστ και ενός διοικητικού υπαλλήλου θα τα περνάει στο σύστημα. Αυτό θα ξεκινήσει μόλις ο Δήμος μέσω της προσφοράς που έχει κάνει θα εξασφαλίσει 1000 τεστ εβδομαδιαίως και που θα στοιχίζουν περίπου 1200€ τη φορά.