Home Σπορ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ
Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ

Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ

0
0

Ξεχωριστή είναι η αυριανή ημέρα (26/9) για την ομάδα της Αγίας Ελεούσας που επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στη φυσική της έδρα τα Ριμινίτικα.

 

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος δηλώνει ότι «η δέσμευση έγινε πράξη» και αναφέρει χαρακτηριστικά «Αγώνες ποδοσφαίρου στα Ριμινίτικα. Δόθηκε άδεια, διότι τακτοποιήσαμε όλες τις εκκρεμότητες. Ό,τι υποσχεθήκαμε γίνεται πράξη. Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα από το Σάββατο 26/9 θα παίζει στην έδρα της, στα Ριμινίτικα».

Η είδηση δεν μπορεί παρά να σκόρπισε χαρά και συγκίνηση στους φίλους του συλλόγου, αν και ένα ακόμη εμπόδιο στέκεται ανάμεσα σε αυτούς και τους συλλόγους για να πανηγυρίσουν την μεγάλη επιστροφή. Και δεν είναι άλλος από τον κορονοϊό, με συνέπεια ελάχιστοι να μπορέσουν να δουν από κοντά την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη Πετρούπολης.

 

ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του αναφέρει:

«Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, η μεγάλη και ιστορική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, ο σύλλογος μιας φτωχικής αλλά ταπεινής και εργατικής γειτονιάς της Δυτικής Αθήνας, το σωματείο που στο διάβα του χρόνου ξεπέρασε τα ποδοσφαιρικά όρια της πόλης και έγινε γνωστό ανά την επικράτεια, η «κυανόλευκη» φανέλα που γαλούχησε αθλητικά γενιές και γενιές από το μακρινό 1936, έδωσε τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της στο γήπεδο Ριμινίτικα, μεσούσης της περιόδου 2001-2002 για την διοργάνωση της Α΄ Αθήνας.

Σχεδόν για 20 χρόνια ο ένδοξος ποδοσφαιρικός σύλλογος της πόλης, φόρεσε την φανέλα του… πρόσφυγα, με την προσμονή να επιστρέψει μια μέρα σπίτι του!

Το προσεχές Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, θα καταγραφεί ως μια ακόμη ιστορική μέρα στο πάνθεον του σωματείου, καθώς στο επίσημο αγωνιστικό της πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (23/9/2020) η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ), συμπεριλαμβάνεται και η συνάντηση Αγία Ελεούσα – Άρης Πετρούπολης για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α΄ Αθήνας, με τόπο διεξαγωγής το γήπεδο ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.

Μόνο συγκίνηση! Μετά από περίπου είκοσι αγωνιστικές σεζόν, η «κυανόλευκη» φανέλα θα… ανεμίσει στην φυσική της έδρα. Στα επιβλητικά Ριμινίτικα Αγίας Βαρβάρας. Ανηφορικός ο δρόμος για να φτάσεις στο γήπεδο, όπως… ανηφόρα και η 20ετία που πέρασε η ομάδα… Τέλος καλά, όλα καλά!

Υπό κανονικές συνθήκες ο σύλλογος θα καλούσε γενικό προσκλητήριο για την Σαββατιάτικη συνάντηση με τον Άρη Πετρούπολης. Στην προκειμένη περίπτωση και λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα τηρεί τους κανόνες, συμμορφώνεται με τα νέα δεδομένα, αλλά… καλεί σε γενικό προσκλητήριο αγάπης και αφοσίωσης προς την ομάδα, όλους τους κατοίκους και φιλάθλους του σωματείου στην πόλη μας, οι οποίοι μπορεί να μην βρεθούν όλοι το Σάββατο το απόγευμα (στις 4.30) στο γήπεδο Ριμινίτικα, στην ιστορική επιστροφή μας, αλλά σίγουρα εκείνη την ώρα, νοερά θα βρεθούν κοντά μας, οι καρδιές όλων των φίλων της που θα ριγήσουν από συγκίνηση και χαρά, στο πρώτο επίσημο ματς στην έδρα μας, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια.

 

Σε αυτή την κομβική στιγμή με την επιστροφή στην έδρα μας, οφείλουμε να σημειώσουμε την τεράστια και καίρια συμβολή της Δημοτικής Αρχής Αγίας Βαρβάρας και του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, καθώς με άμεσες, καίριες και παρεμβατικές ενέργειες, οδήγησαν στην επίσημη χρήση αγωνιστικής λειτουργίας του.

Παραδίδεται σε εμάς την Αγία Ελεούσα, τη νεολαία και το λαό της Αγίας Βαρβάρας, ένα σύγχρονο, ασφαλές και αξιοπρεπές ποδοσφαιρικό γήπεδο, με άνετα αποδυτήρια, υγειονομική – ιατρική μέριμνα (μόνιμος απινιδωτής, κτλ.), βοηθητικούς, αίθριους και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και περαιτέρω αναβάθμιση του. Ένας χώρος άθλησης που τόσο ανάγκη είχε η πόλη μας.

Τέλος, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα για όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις πρώην διοικήσεις, παλαιούς και νυν φιλάθλους, παράγοντες, παίκτες, προπονητές, τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, όλες και όλους, που κράτησαν αναμμένη την φλόγα και ο σύλλογος στάθηκε όρθιος, μην έχοντας απωλέσει την υπόσταση του, το κύρος του και την αθλητική περηφάνια του.

Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα επέστρεψε στο σπίτι της!