Home Πετρούπολη Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗ
Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

0
0

 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΟΙ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΑΛΑΝΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΜΝΩΔΟΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

 

«Λίβανο, Χρυσό και Σμύρνα», μια ξεχωριστή συναυλία, στο κλίμα των Χριστουγέννων, με την σπουδαία υμνωδό Νεκταρία Καραντζή και τους συνεργάτες της, διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος  προς ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Έργου του Ναού μας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως (Σουλίου 167).

Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθεί η προσπάθεια σίτισης 100 ατόμων που έχει αναλάβει ο Ιερός Ναός.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

Η Νεκταρία Καραντζή αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα υμνωδό που έχει  καταγράψει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών. Έχει ενεργή παρουσία στο αναλόγιο από 9 ετών και έχει ταξιδέψει αυτό το είδος μουσικής τέχνης εκτός των Ελληνικών συνόρων, σε ευρωπαϊκές περιοδείες. Στον διεθνή τύπο χαρακτηρίζεται ως «ιδανική γυναίκα υμνωδός του ιερού και αρχέγονου μέλους», ενώ έχει προσκληθεί για να παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, του Οβιέδο στην Ισπανία και η περίφημη Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία. Στο ρεπερτόριό της συνδυάζει τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και τα ορθόδοξα θρησκευτικά μέλη άλλων γλωσσών (όπως Ρουμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αραμαϊκά κ.α.) με αρχέγονες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου.

Συμμετέχουν: η Υμνωδός Χαραλαμπία Πνευματικού, ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός «Ψάλτριες» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ψαλτριών, η Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου «Χρόνης Αηδονίδης», οι Χορωδίες, παιδική και ενηλίκων, του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως με μαέστρο την Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου και σολίστ την Υψίφωνο Βασιλική Φράγκου σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα.

Επιμέλεια κειμένων Ελένη Λιντζαροπούλου.

Είσοδος 5 Ευρώ, μόνο με προσκλήσεις οι οποίες διατίθενται στον Ι. Ναό.