Home Αιγάλεω Κίνδυνος έξωσης για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω!
Κίνδυνος έξωσης για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω!

Κίνδυνος έξωσης για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω!

0
0

Άμεσος είναι ο κίνδυνος έξωσης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, από το κτίριο μετά τη δικαστική διαμάχη των ιδιοκτητών του κτιρίου με το Δήμο.

Υπάρχει άμεσος κίνδυνος έξωσης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω καθώς την Τρίτη 17 Μαίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, η προσφυγή που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του κτιρίου του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω κατά του Δήμου Αιγάλεω. Ο Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω θεωρεί ότι ο Δήμος Αιγάλεω έχει τεράστιες ευθύνες για το πώς οδηγήθηκαν τα πράγματα ως εδώ και απαιτεί από το Δήμο Αιγάλεω να επισπεύσει τις διαδικασίες και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως σχολείου και να δεσμευτεί ότι το 9ο Δημοτικό Σχολείο δεν θα κλείσει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω αναφέρει: «Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο

Συνάδελφοι/ισσες, την Τρίτη 17 Μαίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, η προσφυγή που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του κτιρίου του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω κατά του Δήμου Αιγάλεω. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να γίνει έξωση, τα παιδιά να πεταχτούν στο δρόμο και το σχολείο να κλείσει διότι έχει απορριφθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της έξωσης που είχε καταθέσει ο Δήμος.  Θεωρούμε ότι ο Δήμος Αιγάλεω έχει τεράστιες ευθύνες για το πώς οδηγήθηκαν τα πράγματα ως εδώ.

– Ζητάμε από το Δήμο Αιγάλεω να επισπεύσει τις διαδικασίες και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το χαρακτηρισμό του κτηρίου ως σχολείου και να δεσμευτεί ότι το 9ο Δ.Σ δεν θα κλείσει.

– Ζητάμε από το Δήμο Αιγάλεω να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει με κάθε τρόπο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έχει αποδεχτεί ότι σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου ο Δήμος Αιγάλεω μαζί με ΟΛΟΥΣ τους ΦΟΡΕΙΣ και την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ του Αιγάλεω θα υπερασπιστεί το σχολείο με κάθε τρόπο.

– Από την πλευρά μας δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχτούμε να χαθεί κανένα σχολικό κτήριο στο Αιγάλεω. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!»

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ταυτόχρονα τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό του 2019 για τα οποία, 3 χρόνια μετά, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: το 11ο Δ.Σ στο οποίο ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι μελέτες!!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ : το 17ο Δ.Σ και το 7ο Δ.Σ στα οποία οι εργολάβοι ξεκινούν και σταματούν τις εργασίες χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: το Ειδικό Σχολείο, τα νηπιαγωγεία: το Ειδικό, το 15ο και το 28ο, την άθλια κατάσταση των Ειδικών Σχολείων στην Ορυζομύλων. 

Συνάδελφοι/ισσες, είμαστε με το δίκιο, το σχολείο πρέπει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τις πόλεις μας και όχι άλλα συμφέροντα. Με κάθε τρόπο και μέσο θα υπερασπιστούμε το σχολείο. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ!! Καλούμε ΟΛΟΥΣ/ΕΣ τους/τις συναδέλφους/ισσες, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) την ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ, στις 11.00 π.μ. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων κηρύσσουμε στάση εργασίας 10.00-1.15 μ.μ.

– ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 9Ο Δ.Σ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.                                                                                                                                

 – ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 9Ο Δημοτικό Σχολείο!!                

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ