Home Δυτική αθήνα ΙΛΙΟΝ: ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΙΛΙΟΝ: ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΙΛΙΟΝ: ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

0
0

Μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία με παραστάσεις από το πένταθλο κοσμεί το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Μία τοιχογραφία 110 τ.μ. εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με παραστάσεις από το αρχαίο και μοντέρνο πένταθλο κοσμεί το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Η πρωτοβουλία για την τοιχογραφία ανήκει στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ενώ τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών της “Ολυμπιακής Ημέρας”, παρουσία του Πρόεδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιου Αλικάκου και του εκπροσώπου της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Δημήτρη Κερερέ.

Την στήριξη κάθε προσπάθειας που έχει ως σημείο αναφοράς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, επαναβεβαίωσε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου, «ο αθλητισμός προσφέρει σημαντικά σωματικά, ψυχικά και πνευματικά χαρίσματα και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τα νέα παιδιά, γιατί τους προσφέρει ευχαρίστηση. Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε όλα τα εφόδια που απαιτούνται, ώστε αυτή η ευχαρίστηση να μετατραπεί σε κοινωνική δεξιότητα και αξία ζωής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας απένειμε εύσημα στο σχολείο και τον Σύλλογο Γονέων για την πρωτοβουλία, ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία το παράδειγμα. Να σημειωθεί, ότι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα εξαιρετικό δρώμενο εμπνευσμένο από τους Ολυμπιακούς αγώνες, αποσπώντας τα δυνατά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Γ.Γ. ΕΘΝΟΑ Ντόρα Πάλλη, ο διευθυντής του 26ου Δημοτικού Σχολείου Θεοφάνης Βόττης, οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Άρης Τσιμόγιαννης και Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Φερεντίνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αναστάσιος Ντεβές και μέλη του Συλλόγου.