Home Πετρούπολη  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ
 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

0
0

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

 

 

Τις θέσεις της σχετικά με τη στέγαση του 2ου Λυκείου αλλά και τα προβλήματα με τα σχολικά κτίρια της Πετρούπολης έκανε γνωστές η Λαϊκή Συσπείρωση με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Σε αυτό αποτυπώνονται οι θέσεις οι απόψεις του πρώην δήμαρχου Βαγγέλη Σίμου και των άλλων συμβούλων της παράταξης όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα από μαθητές και γονείς την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το 2ο Λύκειο.

Στη συνεδρίαση εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης πήρε το λόγο ο επικεφαλής και πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος αρχικά ανέφερε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να έχει συγκληθεί πολύ νωρίτερα και όχι μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς προκειμένου να έχει παρθεί ήδη απόφαση υποστήριξης των αιτημάτων των μαθητών και των γονέων, προκειμένου να παλέψουν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης του 2ου Λυκείου.

Στην παρέμβασή του ανέφερε σύντομα το ιστορικό των κινήσεων που πραγματοποίησε από την πρώτη κιόλας στιγμής η απερχόμενη Δημοτική Αρχή μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μετασεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία της πόλης και κατ΄ επέκταση να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι ζημιές, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στα συνεχή αιτήματα του Δήμου προς τις ΚΤΥΠ για προσεισμικούς ελέγχους, κάτι που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Τόνισε πως ο σεισμός του Ιούλη ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στην σχολική στέγη, την τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών καθώς και την απουσία των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής θωράκισης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «η σημερινή κατάσταση επιβεβαιώνει τα όσα τονίζαμε αλλά και διεκδικούσαμε ως Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια. Η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η κατασκευή νέων και σύγχρονων σχολικών κτιρίων είναι αναγκαία, για να μπορούν τα παιδιά μας να μαθαίνουν και να μορφώνονται σε ασφαλείς και σύγχρονους χώρους».

 

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συμφωνώντας στα όσα τόνισαν οι φορείς και οι εκπρόσωποι τόσο των γονέων όσων και των μαθητών, σημείωσε πως πρέπει να απαιτηθεί έγγραφη απάντηση από τις ΚΤΥΠ όσο και από το Υπουργείο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν για την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών όσο και για τις εργασίες αποκατάστασης στο 2ο Λύκειο. Τόνισε, ακόμη, πως και από αυτό αποδεικνύεται η επιλεκτική ευαισθησία της κυβέρνησης. Γιατί όταν θέλουν περνούν με fast track διαδικασίες μία σειρά έργα που υποδεικνύουν οι εφοπλιστές και οι μεγαλοβιομήχανοι, περνούν εν μία νυκτί έργα εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε και τον Αύγουστο με τη χωματερή που ετοιμάζονται να μας φέρουν. Όταν όμως πρόκειται για τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των παιδιών μας, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και τα χρήματα δίνονται με το σταγονόμετρο.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση επέμεινε στην ανάγκη να παρθεί απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να υποστηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και κατ΄ επέκταση με αυτή την απόφαση να υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα για την άμεση επίλυση του θέματος, αποκλειστικά πρωινή βάρδια στα σχολεία της Πετρούπολης, και με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών στο 2ο Λύκειο.

 

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την Δευτέρα, 16/09, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και με αντιπροσωπεία φορέων, στην οποία παρευρέθησε από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης η δημοτική σύμβουλος Ανθή Ζορμπά. Η υφυπουργός δεσμεύτηκε μόνο στο να εξετάσει το ενδεχόμενο της πρωινής βάρδιας με τους αρμόδιους παράγοντες, ενώ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεπεράσει κάθε χρονικό όριο στις γραφειοκρατικές διαδικασίες! Δε δόθηκε καμία ουσιαστική δέσμευση με βάση τα αιτήματα που δόθηκαν στην υφυπουργό.

Μπροστά στον εμπαιγμό ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των μαθητών και των γονέων και να παλεύουμε προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.