Home Πετρούπολη ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ

0
0

ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ Η ΠΙΕΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

 

 

Τη δέσμευση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη για την επίσπευση των διαδικασιών για τις προκάτ αίθουσες αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών στο 2ο Λύκειο, απέσπασε τελικά η επιτροπή που την επισκέφθηκε με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Νίκο Κακαβά.

Η περιβόητη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο που ζητούσε η Ένωση Γονέων τελικά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16/9 το πρωί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να γεμίζουν τρία πούλμαν με την παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Κακαβά και των δημοτικών συμβούλων Ανθής Ζορμπά, Νίκου Μαλαθρίτη και Κώστα Ζαχαράκη. Επιτροπή που αποτελείτο από τον Νίκο Κακαβά, τους δημοτικούς συμβούλους και εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων συναντήθηκαν με την υφυπουργό κ. Ζαχαράκη η οποία δεσμεύθηκε προφορικά για την επίσπευση των διαδικασιών τόσο για τις αίθουσες που θα φιλοξενήσουν προσωρινά τους μαθητές μέχρι την επιδιόρθωση των ζημιών στο κτίριο του 2ου Λυκείου. Μάλιστα στόχος είναι οι εργασίες στο 2ο Λύκειο να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο.

Στην κ. Ζαχαράκη κατατέθηκε και η πρόταση της Ένωσης Γονέων την οποία υποστηρίζει και η δημοτική αρχή για πρωινή λειτουργία των δύο λυκείων με διευρυμένο ωράριο. Δηλαδή από τις  8-12 το ένα και από τις 12-4 το άλλο.

Η Ένωση Γονέων δήλωσε την μερική ικανοποίησή της από το αποτέλεσμα της συνάντησης καθώς η έγγραφη δέσμευση δεν ήρθε, αλλά παρόλα αυτά θα περιμένει και την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που θα συνεδριάσει την Τρίτη (17/9) το πρωί για να αποφασίσει αν θα ακυρωθεί η πρώτη απόφαση της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για εναλλάξ λειτουργία των δύο λυκείων σε πρωινή και απογευματινή βάρδια και αν θα δεχθεί την πρόταση για πρωινή λειτουργία και των δύο σχολείων.
Εάν αυτό γίνει η Ένωση Γονέων θα λήξει την κατάληψη στο 1ο Λύκειο την επομένη και θα αρχίσουν τα μαθήματα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε η Ένωση Γονέων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλη την εβδομάδα ξεκινώντας από την κατάληψη του κτιρίου του 1ου Λυκείου, την πορεία διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάτι περισσότερο από τρεις ώρες διήρκησε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 13/9 με την αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν για να ακούσουν τις θέσεις και τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο δήμαρχος διάβασε την ανακοίνωση του ΔΣ της ΚΤΥΠ για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για την διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια 20 συνολικά αιθουσών που θα στεγάσουν προσωρινά το 2ο Λύκειο και θα εγκατασταθούν στο προαύλιο του 1ου Λυκείου. Αυτό που υποστήριξαν στο σύνολο τους όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων ήταν ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση όχι μόνο για τις αίθουσες αλλά και για την επισκευή του κτιρίου του 2ου Λυκείου με διαδικασίες fast track.