Home Ίλιον ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

0
0

Την αμέριστη συμπαράστασή της στους μαθητές που κρατούνταν επί πέντε ημέρες στη ΓΑΔΑ εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου»

 

Κάνει λόγο για επιχείρηση εκφοβισμού και μεταχείρισή τους ως εγκληματίες περνώντας τους από την αυτόφωρη διαδικασία.

Αναλυτικά αναφέρει: «Κυβέρνηση και αστυνομία, αφού πρώτα «έπνιξαν» με χημικά χιλιάδες μαθητές που βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 9/10, αφού επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου κάνοντας σωματικούς ελέγχους σε κάθε διαδηλωτή που προσέγγιζε τη συγκέντρωση, συνεχίζουν την επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος των μαθητών, για να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους.

Η επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και η απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, είχε ως τελευταίο συμβάν τη σύλληψη και κράτηση για πέντε μέρες μαθητών, μεταξύ των οποίων και μαθητές από σχολείο του Ιλίου, γιατί έκαναν το «έγκλημα» να διεκδικήσουν μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον καθηγητές και καθαρίστριες στα σχολεία.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών. Στεκόμαστε δίπλα τους, στα δίκαια αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου. Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα, μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση κάθε κατηγορίας εις βάρος των μαθητών.

Παράλληλα καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το λαό της πόλης μας να σταθεί δίπλα στο δίκαιο αγώνα των μαθητών».