Home Πετρούπολη ΜΑΝ. ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ [VIDEO]
ΜΑΝ. ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ [VIDEO]

ΜΑΝ. ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ [VIDEO]

0
0

Το θέμα των αυξήσεων των συνδρομών στο Ωδείο βασικά και μία σειρά άλλων θεμάτων όπως οι σχολικές καθαρίστριες, η ανέγερση του Δημαρχείου, η χωροθέτηση των ΣΜΑ κ.α. έθιξε στην τοποθέτησή του στο τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης.

 

Χαρακτήρισε σημαντική νίκη της κοινωνίας την απόσυρση του θέματος των αυξήσεων στο Ωδείο, αλλά δεν απέκλεισε μία εξειδικευμένη συζήτηση για τη λειτουργία του Ωδείου γενικότερα. Για το Δημαρχείο επεσήμανε πως αποτελεί διακίωση της παράταξης του η νέα πρόσκληση ανέγερσης, ενώ για τις σχολικές καθαρίστριες είπε να εκμεταλλευθεί ο Δήμος το δικαίωμα μονιμοποίησης των συμβασιούχων καθαριστριών, που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος κατηγόρησε τη διοίκηση ότι καθυστερεί να ενημερώσει για τη χωροθέτηση των ΣΜΑ στην Πετρούπολη.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μπουσούνη έχουν ως εξής:

Δεν μας αφορά μία συζήτηση που αντιλαμβάνεται τα ζητήματα της κοινωνίας με όρους παραταξιακής αντιπαράθεσης. Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό να έρχονται κάτοικοι άλλων περιοχών σε δομές του δήμου μας, τις διαφημίζουν και τις αναδεικνύουν.   Για να είμαστε όμως πιο χρήσιμοι, εφόσον αποδεδειγμένα για παράδειγμα στο Δημοτικό Ωδείο υπάρχει ισχυρή και σημαντική παρουσία πολιτών από άλλες περιοχές προτείνουμε για να βοηθήσουμε τη σωστή και ομαλή λειτουργία το επόμενο διάστημα να συγκροτηθεί μία πρόταση προς την περιφέρεια Αττικής ακριβώς με επιχείρημα το ότι έχει υπερτοπικό χαρακτήρα η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου και να ζητηθεί μία οικονομική συνδρομή μέσω προγραμματικής σύμβασης 3-5 ετών και να μπορέσει να υποστηριχθεί και να καλυφθούν όλα τα κενά που μπορεί να υπάρχουν. Επίσης εφόσον στην πρόσκληση του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» υπάρχει πρόβλεψη και για κτίρια πολιτισμού εκ νέου πρέπει να γίνει μία καθαρή κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τις δύο προκλήσεις που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε είτε για το Δημαρχείο, είτε για το κτίριο πολιτισμού οπότε να εξοικονομηθεί και ένα σημαντικό ποσό ενοικίου. Εμείς θεωρούμε ότι το Ωδείο αν διαφημιστεί στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο θα φέρει ακόμη περισσότερα έσοδα και θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης αρκεί να έχει κατάλληλες υποδομές, μεγάλη αρωγή κα να αξιοποιούνται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από την Περιφέρεια που ανέφερα, αλλά και από το υπουργείο Οικονομίας που μπορούν να υποστηρίξουν μία τέτοια δράση. Άρα θεωρούμε και ότι πρέπει να αποσυρθεί και να μην ξαναέρθει εκ νέου οποιαδήποτε σκέψη για συνδρομές και είμαστε στη διάθεση όλων ώστε να κάνουμε μία πιο εξειδικευμένη συζήτηση για αυτό το ζήτημα. Επομένως θεωρούμε πολύ σημαντική νίκη για την κοινωνία ότι μπορούμε να συζητήσουμε με καλύτερους όρους.

Για το ζήτημα του Δημαρχείου είμαστε ευτυχισμένοι γιατί οι Ενεργοί Πολίτες φέραμε στην Πετρούπολη το 2018 την ατζέντα «Δημαρχείο εδώ και τώρα στην πόλη με 100% κρατική χρηματοδότηση». Καμία παράταξη δεν το είχε βάλει έτσι το θέμα. Βγήκε πρόσκληση το 2019 και τώρα δικαιώνεται η παράταξη των Ενεργών Πολιτών και το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα είχε ψηφίσει για την εκ νέου πρόσκληση ανέγερσης δημαρχείου και υπάρχει αυτή η πρόβλεψη.

Για τις καθαρίστριες ο κ. Θεοδωρικάκος ισχυρίστηκε και λέει τη μισή αλήθεια ότι με την ΠΠΝ 22/8 δίνει το δικαίωμα στον κ. Βλάχο να της μετατρέψει σε πλήρη απασχόληση χωρίς όμως να δίνει τους πόρους. Προτείνω να εκμεταλλευθούμε την ΠΝΠ και να καταθέσουμε προς το υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα για να καταβληθεί το ποσό.