Home Πετρούπολη ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

0
0

Εξορθολογισμός αλλά μετά από διαβούλευση ήταν η θέση – πρόταση του Μάνου Συλλιγνάκη, επικεφαλή της Νέας Αρχής, για το θέμα των αυξήσεων των συνδρομών στις δράσεις του Δήμου, που απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ο κ. Συλλιγνάκης χαιρέτησε την απόφαση απόσυρσης του θέματος των αυξήσεων στις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου. Επισήμανε πως αν και έδωσαν το παρών στο αναβληθέν Συμβούλιο της 31/8 δεν θα υπερψήφιζαν τις αυξήσεις, όχι γιατί διαφωνούν με τον εξορθολογισμό, αλλά γιατί δεν συμφωνούν με οριζόντιας λογικής αυξήσεις. Υποστήριξε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί διαπαραταξιακή διαβούλευση μηνών, και όχι να τους παρουσιαστεί έτοιμη η εισήγηση μία μέρα πριν την έναρξη του φθινοπώρου, όπου οι περισσότερες οικογένειες κάνουν τον προϋπολογισμό του σχολικού έτους. Και μάλιστα όταν η αρμόδια Αντιδήμαρχος είχε εξαγγείλει τις αυξήσεις 14 μήνες πριν μέσω του FB.

 

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ένα πολύ σημαντικό θέμα έθιξε ο επικεφαλής της Νεάς Αρχής Μάνος Συλλιγνάκης σχετικά με την ανεξέλεγκτη ταφή ζώων στο βουνό, το οποίο αρχίζει να γιαγαντώνεται, κάτι άλλωστε που και ο ΜΑΧΗΤΗΣ έχει ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν με ρεπορτάζ.

Ο κ. Συλλιγνάκης σε αναφορά του στο FB τονίζει ότι: «η ερώτηση δεν απαντήθηκε και ελπίζουμε να γίνει στο επόμενο Δ.Σ. Το θέμα της ανεξέλεγκτης ταφής ζώων δημιουργήθηκε πριν 2-3 χρόνια περίπου και αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Συλλιγνάκη προκύπτουν θέματα δημόσιας υγείας καθώς και εντάσεις μεταξύ συμπολιτών που χρειάστηκε ακόμη και επέμβαση της αστυνομίας. Τελειώνοντας την τοποθέτησή του επισημαίνει ότι η νόμιμη κατοχή ζώων φιλοξενίας, πρέπει να προβλέπει και την αντίστοιχη παροχή μετά τον θάνατο τους.