Home Ίλιον Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

0
0

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πάρκο Τρίτση πραγματοποιήθηκε στο  Δήμο Ιλίου στις 20 Οκτωβρίου.

 

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ενημέρωσε το Σώμα για την απόφαση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» να μην κάνει αποδεκτή, στο σύνολό της, την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, των χώρων στάθμευσης, του πράσινου σημείο, του αμαξοστασίου κ.α.

Χώρων δηλαδή που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του δήμου και για τις ανάγκες των πολιτών.

Υπενθύμισε πως με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών το 2016 πέρασε στη διαχείριση του πάρκου οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι διαμορφωμένες, το στάδιο και το γήπεδο ακαδημιών, ο περιβάλλων αδιαμόρφωτος χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων τα οποία είχαν αποδοθεί στο δήμο από το 2002 από τη ΓΓΑ. Ενημέρωσε ακόμη πως στη διαχείριση του Φορέα πέρασαν το φυτώριο, ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, το πράσινο σημείο της πόλης όπου βρίσκεται το κοντέινερ ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού καθώς και το αμαξοστάσιο  που είναι εγκαταστημένο τουλάχιστον 60 χρόνια. Επισήμανε πως η απόφαση για παραχώρηση μόνο των ήδη διαμορφωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί κενό γράμμα, αφού δεν παραχωρούνται ταυτόχρονα χώροι απολύτως απαραίτητοι για την αδειοδότηση και λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Ιλίου, με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 59714/20.11.2019 έγγραφο, είχε ορίσει εκπροσώπους του στο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η τακτοποίηση των παραπάνω εκκρεμοτήτων.

Ο κ. Ζενέτος  επισήμανε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους αποτελούν το αθλητικό ισοζύγιο της πόλης, έχουν κατασκευασθεί με ιδίους πόρους, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον δήμο εδώ και πολλές δεκαετίες και συντηρούνται με δικές του δαπάνες. Υποστήριξε πως η παραχώρηση όλων των κυρίων και βοηθητικών αθλητικών χώρων, είναι ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες των κατοίκων του Ιλίου.