Home Πετρούπολη Στ. Βλάχος: Το υπουργείο Υγείας εκτεθειμένο στο Δήμο Πετρούπολης
Στ. Βλάχος: Το υπουργείο Υγείας εκτεθειμένο στο Δήμο Πετρούπολης

Στ. Βλάχος: Το υπουργείο Υγείας εκτεθειμένο στο Δήμο Πετρούπολης

0
0

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΝΦΙΑ αθέτησαν τη συμφωνία με το Δήμο Πετρούπολης λέει ο Δήμαρχος Πετρούπολης, για την υποστελέχωση της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας στην πόλη.

Για αθέτηση συμφωνίας κατηγορεί ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος το υπουργείο Υγείας και τον ΕΝΦΙΑ, όσον αφορά τη στελέχωση και λειτουργεία της τοπικής υγειονομικής μονάδας (πρώην ΙΚΑ).
Πιο συγκεκριμένα στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Βλάχος για τη συλλογή υπογραφών από το Δήμο Πετρούπολης για την πλήρη λειτουργία των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ Πετρούπολης υποστήριξε ότι η διοίκηση έκανε προσπάθειες και με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και με την τωρινή να στελεχωθεί το πρώην ΙΚΑ με ιατρικό προσωπικό, αλλά μέχρι τώρα δεν το αυτό δεν επιτεύχθηκε». Τόνισε ότι ναι μεν υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και τόνισε ότι το «υπουργείο Υγείας και ο ΕΝΦΙΑ είναι εκτιθέμενος απέναντι στο Δήμο Πετρούπολης» και εξήγησε ότι υπήρχε συμφωνία όταν παραχωρήθηκε το οικόπεδο από το Δήμο Πετρούπολης για το ΙΚΑ, να υπάρχει πάντα υγειονομική κάλυψη. «Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία ο ΕΝΦΙΑ και το ΙΚΑ δεν την τήρησαν», είπε ο δήμαρχος και επεσήμανε ότι «υπάρχει μία ρήτρα την οποία εμείς θα υλοποιήσουμε. Τις υπογραφές που συλλέγουμε θα τις καταθέσουμε παρουσία όμως κόσμου. Είμαστε διατεθειμένοι σαν διοίκηση αν το υπουργείο δεν ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα μας, τουλάχιστον να στελεχωθεί η υγειονομική μας μονάδα να κατέβουμε κάτω, να συγκεντρώσουμε όσο κόσμο μπορούμε ώστε να διαδηλώσουμε μπροστά στο υπουργείο».

Τελειώνοντας  ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος είπε ότι παρά τις δικαιολογίες λόγω της πανδημίας, παρά τις δυσκολίες στα νοσοκομεία, υπάρχει η δυνατότητα να διοχετευτεί υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια μονάδα υγείας της Πετρούπολης.