Home Πετρούπολη ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ
ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ

0
0

ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ – ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η «ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ» – ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» –  ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΙΛΑΕΙ Η «ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Μεγάλη και οργισμένη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Πετρούπολης και των δημοτικών παρατάξεων μετά τη νέα πραξικοπηματική απόφαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ για την έγκριση μελέτης κατασκευής νέου κυττάρου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής και μάλιστα με διαδικασίες fast track.

 

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Για εμπαιγμό κατηγορεί τον ΕΔΣΝΑ ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση για την κατασκευή νέας λεκάνης ταφής απορριμμάτων στη Φυλή.

«Δεν είναι δυνατόν μέσα στον ορυμαγδό που ζούμε, κάποιοι να παίρνουν αποφάσεις για δημιουργία νέας χωματερής. Πρόσφατη απόφαση του ΕΣΔΝΑ (13/3) μιλάει για κατασκευή νέας λεκάνης προϋπολογισμού 5.350.000.00€ που θα καλύψει τις ανάγκες του ΕΣΔΝΑ για πέντε μήνες. Ο Δήμος μέσω της Νομικής υπηρεσίας αποστέλλει έγγραφο στον ΕΣΔΝΑ ζητώντας εξηγήσεις: 1) γιατί ο αιφνιδιασμός, 2) που σκοπεύουν να χωροθετήσουν την νέα λεκάνη, 3) Ο Δήμος θα προσβάλλει νομικά την απόφαση. Αυτός είναι καθαρός εμπαιγμός . Έχουμε πολλούς κορονοϊούς να αντιμετωπίσουμε!!!»

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ: ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Την απόφαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ καταδικάζει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε και η δημοτική παράταξη «Πετρούπολη Μαζί».

«Αποφάσεις που παίρνονται αιφνίδια, την ώρα που όλοι έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην πανδημία, σίγουρα
κάτι κρύβουν. Επαναλαμβάνουμε ότι η Δυτική Αττική έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στην υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος για 40 χρόνια. Κάθε νέα απόφαση για επέκταση είναι ένα καταδικαστική για τους πολίτες της και δεν θα επιτρέψουμε με όση δύναμη έχουμε την εφαρμογή της. Τασσόμαστε υπέρ όλων αυτών των δυνάμεων που μιλούν για κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Να εξαιρεθεί η Δυτική Αττική από την δημιουργία νέων υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων. Το απαιτούμενο είναι η ισορροπία στην κατανομή των βαρών της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλες τις περιοχές».

 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ

Οι Ενεργοί Πολίτες αν και Μένουμε Σπίτι δεν θα μείνουμε άπραγοι είτε στα ζητήματα δημοκρατίας είτε σε αυτά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Το αντίθετο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζεται στη Χωματερή στη Φυλή και αποφασίστηκε σε χρόνο μηδέν τις τελευταίες μέρες. Αναφερόμαστε στην απόφαση του αρμόδιου φορέα, ήτοι της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ που μόλις πριν λίγες μέρες, ενέκρινε μελέτη για έργο με τίτλο «Κατασκευή χώρου για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής», με εκτιμώμενη αξία 5.335.000,00 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Με την εκτέλεση του έργου αναμένεται να δημιουργηθεί λεκάνη που θα καλύψει τις ανάγκες του ΕΔΣΝΑ για πέντε (5) περίπου μήνες.

Η αντιδημοκρατική πρακτική του ΕΔΣΝΑ βρίσκεται σε απόλυτη συνέχεια και συνάφεια με την πολιτικά απαράδεκτη στάση του Περιφερειάρχη Αττικής κου Πατούλη που πρόσφατα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την παρουσία πολιτών, αυτοδιοικητικών παραγόντων και κοινωνικών συλλογικοτήτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο βάζοντας στημένα συνεδρίαση 18/03/2020 και γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει λόγω της πανδημίας.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πετρούπολης να προχωρήσει σε επικοινωνία εδώ και τώρα με την ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και τον Περιφερειάρχη Αττικής ώστε να ζητήσει την ακύρωση όλων αυτών των διαδικασιών σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Επίσης να προχωρήσουν όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας σε κοινή αντίστοιχη δήλωση και οι βουλευτές των δημοκρατικών κομμάτων του Δυτικού Τομέα να αναλάβουν κάθε σχετική πρωτοβουλία θεσμικής ανάδειξης του θέματος.

 

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ: ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Πετρούπολη Νέα Αρχή, καταγγέλλει την απόφαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ για την κατασκευή νέου χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Πριν 10 ημέρες η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ συνεδρίασε (το ίδιο βράδυ η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης και άλλων) και εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησε και αποφάσισε την κατασκευή νέας χωματερής (στερεών αποβλήτων), έργο χωρίς προκήρυξη, κόστους 5.335.000€ «κάπου» στη Φυλή. Συνεχίζουν τα παιχνίδια στην πλάτη μας, στην πλάτη των ανθρώπων της Δυτικής Αθήνας. Αυτοδιαχείριση ΤΩΡΑ!

Για την Πετρούπολη Νέα Αρχή

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούπολης

Μάνος Συλλιγνάκης

Βαγγέλης Αλεξανδρής».