Home Δυτική αθήνα ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ
ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

0
0

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΦΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

 

 

Η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας αλλά και της Δυτικής Αττικής έξω από τα γραφεία του ΕΣΔΝΑ δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και οδηγήθηκε σε δεύτερη αναβολή με τον προεδρεύοντα Β. Κόκκαλη να αρνείται να δεσμευθεί για το πότε θα επαναληφθεί η συζήτηση.  

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων απαίτησε να ανέβει στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η διοίκηση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην της επιτρέπει την είσοδο, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου των Εργαζομένων να απειλεί με συλλήψεις και προσαγωγές.

Τελικά κατάφερε να ανέβει στα γραφεία και με την παρτέμβαση της οδήγησε σε αναβολή τη διαδικασία.

 

Το Δυτικό Μέτωπο που πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ελπίζουμε να μην επαναλάβουν την απαράδεκτη πρακτική του Αυγούστου, όταν αποφάσισαν -αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ- την εκκίνηση του διαγωνισμού για τους νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή (απόφαση 248/2019), λίγη ώρα μετά την αναβολή συνεδρίασης, πάλι με παρέμβαση φορέων και συλλογικοτήτων. Ας ξέρουν ότι αυτή η «μάχη» θα δοθεί μέχρι τέλους».

Σε ανάλογο ύφος και η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής που αναφέρει: «Δεν τους πέρασε ούτε  αυτή τη φορά. Αντιπροσωπεία ανέβηκε στα γραφεία και απαιτήσαμε να αναβληθούν οι συνεδριάσεις αυτές. Επίσης κάναμε γνωστό ότι όποτε και να συνεδριάσουν, ότι ώρα και να συνεδριάσουν, όπου και να συνεδριάσουν, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν θα τους περάσει!!!

Παλεύουμε:

–  Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.

– ΟΧΙ στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που από κάθε άποψη είναι ακατάλληλος χώρος, ένα σχέδιο παράλογο τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική πλευρά. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ, Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.

– Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

– Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

– Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Τέλος σε νέα συνάντηση – συζήτηση καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και τους φορείς της πόλης ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος. Όπως μας πληροφορεί το Δυτικό Μέτωπο μέσα από την ιστοσελίδα του https://oxixytafilis.blogspot.com/  η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης.

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΕΧΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ»

 

Το Δυτικό Μέτωπο σημειώνει ότι περιμένει να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό σε αυτό το νέο ραντεβού που καλεί ο Στέφανος Βλάχος. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Περιμένουμε να δούμε αν αυτή η πρωτοβουλία θα μεταφραστεί σε κάτι συγκεκριμένο. Σε ότι αφορά το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει τοποθετηθεί δημόσια:

 

«Η κοινή ανακοίνωση των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία -για να έχει αντίκρισμα- οφείλει να συνδυαστεί με την αποφασιστική συνδρομή στους φορείς και στις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας – Δυτικής Αττικής, για τη συγκρότηση ενός πλατιού διαδημοτικού αγωνιστικού συντονισμού, για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής. Ο χρόνος τρέχει και πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ.»

 

«Ο διαγωνισμός αυτός (σημ.: για νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή) δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν. Ακόμη και τώρα, όμως, μπορεί να σταματήσει. Οι συνθήκες και το επιτρέπουν και το επιβάλλουν. Και αυτό θα γίνει με τη διεύρυνση, την περαιτέρω μαζικοποίηση και τη σύγκλιση όλων των ρευμάτων των κοινωνικών αντιστάσεων, που αναπτύσσονται. Ένα ουσιαστικό πλαίσιο διεκδικήσεων που εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών έχει υιοθετηθεί στην πράξη και μπορεί να αποτελέσει τη βάση των διεκδικήσεών μας. Οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, που πρόσφατα δήλωσαν την αντίθεσή τους, πρέπει στην πράξη να αποδείξουν ότι εννοούν τα όσα λένε. Σε αυτήν τη φάση προέχει να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθεί καμία διαδικασία του ΕΔΣΝΑ, που θα δίνει συνέχεια στο διαγωνισμό, μέχρι να ακυρωθεί και τυπικά.»