Home Σπορ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021
Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021

0
0

Κι όμως τα κατάφερε! Ο Περικλής Οικονόμου, ο Πετροπουλιώτης αθλητής, δρομέας μεγάλων αποστάσεων, σημείωσε έναν πραγματικό άθλο τερματίζοντας στον ιστορικό υπερμαραθώνιο των 264 χλμ. το Σπάρταθλον.

Ο αθλητής του ΠΔΣ Οδυσσέας κατάφερε να κερδίσει ένα προσωπικό στοίχημα, καθώς μετά από μία δύσκολη χρονιά για τον ίδιο με ελλιπή προετοιμασία για έναν τόσο απαιτητικό αγώνα κατάφερε να πατήσει στα «αιώνια χνάρια» του Φειδιππίδη και να φτάσει εκεί στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Ο ίδιος πριν τον αγώνα γνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος, είχε δηλώσει πως δύσκολα θα φτάσει στον τερματισμό. «Ας φτάσω πρώτα στον Ισθμό και βλέπουμε», έλεγε ο ίδιος, αλλά όλοι όσοι γνωρίζουν το πείσμα του ήξεραν πως δύσκολα θα εγκατέλειπε. Βήμα – βήμα , μέτρο – μέτρο, χιλιόμετρο –χιλιόμετρο ο Περικλής Οικονόμου όχι μόνο έφτασε στον Ισθμό αλλά καταβάλλοντας κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια,  νίκησε σώμα και μυαλό και με τα φτερά της ψυχής του έφτασε στη νίκη, στον τερματισμό, εκεί στο άγαλμα του Λεωνίδα, που αποτελεί το σύμβολο του θάρρους, της δύναμης, της ανδρειοσύνης.

Δίπλα του σε αυτό το μεγάλο άθλο, στάθηκαν ο αδερφός του Στάθης και η σύζυγός του Δήμητρα, που δεν έπαψαν να τον στηρίζουν και να τον ενθαρρύνουν. Ο ίδιος τους αντάμοιψε με ένα χαμόγελο στον τερματισμό.

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ απονείμει τα δικά του συγχαρητήρια στον υπεραθλητή Περικλή Οικονόμου και του εύχεται καλή αποκατάσταση!