Home Πετρούπολη ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΟ «Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ»
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΟ «Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ»

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΟ «Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ»

0
0

ΣΤΙΣ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ 11Ο ΕΥΡΠΩΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΖΟΥΝΤΟ – «ΕΞΩΣΗ» ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ

Πανευρωπαϊκούς και διασυλλογικούς αγώνες τζούντο θα φιλοξενήσει το κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» τον προσεχή Μάρτιο. Συγκεκριμένα στις 21-22 Μαρτίου θα φιλοξενήσει το11ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο «Iliadis Cup 2020» με τη συμμετοχή αθλητών και  αθλητριών από 40 χώρες.

Επίσης στις 29 Μαρτίου 2020 θα διεξαχθεί το 10ο Κύπελλο Πέτρας το οποίο διοργανώνει η ΑΕΠ Judo!

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου «Ν. Παξιμαδάς» για τις δύο διοργανώσεις αγώνων τζούντο έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση. Κατά την εισήγηση η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Χρυσάνθη Παχίδου επισήμανε ότι είναι τιμή για την πόλη μας η φιλοξενία ενός τέτοιου τουρνουά με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών παγκοσμίου και ευρωπαϊκού επιπέδου, ενώ τόνισε πως οι επιχειρήσεις της πόλης θα ωφεληθούν εκείνες τις ημέρες από τους χιλιάδες που θα επισκεφθούν την πόλη μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης παρότι ψήφισαν υπέρ είχαν τις αντιρρήσεις τους.

Ο Θοδωρής Λάππας, επικεφαλής της παράταξης «Πετρούπολη Μαζί», επισήμανε ότι για να παραχωρηθεί το κλειστό θα πρέπει να μεταφερθούν κάποια παιδιά σε άλλο γήπεδο και αυτή η πολυτέλεια στην Πετρούπολη δεν υπάρχει.

Ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς και με την ιδιότητα του υπεύθυνου του ΓΣΠ στο βόλεϊ επισήμανε πως όταν υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες είναι δύσκολο να αναβληθούν γιατί υπάρχουν μετακινήσεις ομάδων από την επαρχία, κλεισμένα αεροπορικά εισιτήρια και ζήτησε να υπάρχει μεγαλύτερη συνεννόηση.

Ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Βαγγέλης Σίμος τόνισε πως τα πραγματικά οφέλη για την πόλη θα είναι ελάχιστα, γιατί η Πετρούπολη δεν είναι μία επαρχιακή πόλη, όπου θα καλύψει στο 100% τις ανάγκες αθλητών και επισκεπτών.

Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος των Ενεργών Πολιτών Ευθύμιος Μπουρνάς επισήμανε πως η πόλη πέραν του γηπέδου δεν έχει τις υποδομές για να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση τόσων αθλητών και επισκεπτών και εξέφρασε την ανησυχία του ότι μπορεί η πόλη στο τέλος να δυσφημιστεί.

Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός επισήμανε πως για να εξυπηρετηθούν οι σύλλογοι της πόλης εκείνες τις ημέρες έχει έρθει ο δήμος σε συνεννόηση με το Δήμο Ιλίου, ώστε να παραχωρηθούν ώρες στο κλειστό γήπεδο Ιλίου.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύμφωνα πάντως με τους υπεύθυνους των ομάδων, καμία συνεννόηση δεν υπήρξε μαζί τους, απλά τους ανακοινώθηκε ότι ο δήμος αποφάσισε να παραχωρήσει το γήπεδο στις 20-22 Μαρτίου και ότι πρέπει εκείνες τις ημέρες να μην γίνουν εκεί οι αγώνες και οι  προπονήσεις τους. Μάλιστα κατόπιν της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έμαθαν για την παραχώρηση της 29ης Μαρτίου. Εξέφρασαν έτσι το παράπονό τους ότι όταν γίνεται ο προγραμματισμός της περιόδου, θα πρέπει ο δήμος να έχει το καλεντάρι του έτοιμο για ποιες ημερομηνίες θα χρειαστεί το γυμναστήριο, ώστε και αυτοί έγκαιρα πριν ανακοινωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα να κάνουν τις αναγκαίες αλλαγές…

 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΧΗΤΗ: Για άλλη μία φορά οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης γίνονται θύματα μικροεξυπηρετήσεων και μεγαλοπροσδοκιών ή καλύτερα φαντασιώσεων. Και η σημερινή διοίκηση συνεχίζει το ίδιο έργο της προηγούμενης! Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της πόλης και ονειρευόμαστε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το πιο απλό, το είπε ο κ. Μπουρνάς! 40 εθνικές ομάδες που θα έρθουν με τους αθλητές, τους γυμναστές, τους προπονητές, τους γιατρούς, τους κριτές, τους συνοδούς και τους φίλους θα δημιουργήσουν ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο σε μία πόλη όπου κάθε ΣΚ… αυτομποτιλιάρεται και… διπλοπαρκάρει. Που θα βρεθούν τα πάρκινγκ για τόσα αυτοκίνητα ή πούλμαν που θα έρθουν στην πόλη.
Ο λαός μας χρησιμοποιεί μία παροιμία σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου κάνει λόγο για μεταξωτά βρακιά…

Η σημερινή διοίκηση πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αθλητικές υποδομές στην πραγματικότητα ανήκουν στο λαό της Πετρούπολης γιατί αυτός πληρώνει δημοτικά τέλη και τα συντηρεί και σε αυτά προπονείται η νεολαία της Πετρούπολης. Τα αθλητικά σωματεία εισπράττουν χρήματα όχι για τα γήπεδα αλλά για την εκμάθηση του αθλήματος. Όταν κάνει «έξωση» στα αθλητικά σωματεία για τέσσερεις ημέρες κάνει έξωση σε πετρουπολιωτάκια που προπονούνται εκείνες τις ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο.
Ας αφήσουμε τα αγωνιστικά τμήματα είναι άλλη περίπτωση!
Αντί λοιπόν να ορέγεστε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παγκόσμια διαφήμιση της πόλης, αγκαλιάστε τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, προσπαθήστε να τους βοηθήσετε με όσα μέσα διαθέτετε, φροντίστε να φτιάξετε κι άλλα γήπεδα, κι άλλες υποδομές που αυτά θα αποτελέσουν την πραγματική αναβάθμιση και πρόοδο της πόλης! Επενδύστε στο δικό μας παραγόμενο αθλητισμό και αφήστε τις μεγαλομανίες…
Και αν τελικά θέλετε να τους ικανοποιήσετε όλους ακόμη και πλημμελώς, κάντε το στην αρχή της περιόδου και όχι όποτε «καπνίσει» του καθενός!