Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ [video]
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ [video]

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ [video]

0
0

Τη στήριξη νομοθετικής ρύθμισης θα ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα ο Δήμος Πετρούπολης ώστε να χαρακτηρισθεί δημόσια έκταση το Ποικίλο Όρος.

Συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής ώστε να δοθεί πολιτική λύση στο δημόσιο χαρακτηρισμό του Ποικίλου Όρους θα πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή Πετρούπολης αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

 

Την ενημέρωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Βλάχος ζήτησε επίσης από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την αναστολή οικοδομικών εργασιών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπου υπάρχουν διεκδικήσεις.
Από πλευράς της αντιπολίτευσης σύσσωμη υποστήριξαν την πρόταση του Βαγγέλη Σίμου επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως συμβολική πράξη να αποφασίσουν να γκρεμιστεί  η περίφραξη που μπήκε σε δημόσια έκταση στην Αγία τριάδα από ιδιώτη, ενώ ζήτησαν την επίσπευση και υλοποίηση των αποφάσεων που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά την προστασία του Ποικίλου Όρους.
Τέλος υπήρξαν ερωτηματικά όσον αφορά την πρόταση για αναστολή των εργασιών, αν υπάρχει περίπτωση, όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος των Ενεργών Πολιτών, Ευθύμιος Μπουρνάς  να ανατραπεί στην πράξη από τις υπηρεσίες του δήμου.

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με τα κόμματα της Βουλής, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να δοθεί νομοθετική ρύθμιση για τις διεκδικούμενες εκτάσεις στην Αγία Τριάδα και το Ποικίλο Όρος.

Όπως είπε θα ζητηθεί να δοθεί μία λύση άπαξ δια παντός στο ζήτημα και να καθοριστεί τι είναι πράσινο, τι είναι δημόσιο, τι είναι ιδιωτικό.

Επίσης ζήτησε από το Σώμα να πάρει απόφαση για αναστολή οικοδομικών εργασιών στην περιοχή όπου υπάρχουν διεκδικήσεις εκτάσεων από ιδιώτες.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Την επίσπευση των διαδικασιών ζήτησε ο Βαγγέλης Σίμος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Συμφώνησε για την αναστολή οικοδομικών εργασιών αλλά επισήμανε ότι αυτή δεν φτάνει και πρέπει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει να γκρεμίσει την περίφραξη στην οποία προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ιδιώτης, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι ο δήμος δεν υποκύπτει σε απειλές και πιέσεις από τους καταπατητές μικροιδιοκτήτες. Επίσης επισήμανε ότι ο δήμος με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει θα πρέπει να γίνει  ομπρέλα στην συγκέντρωση υπογραφών για την προστασία του Ποικίλου Όρους, ενώ τέλος τόνισε ότι δεν έχει οριστεί η ημερομηνία για την κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών προκείμενου να επιδοθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ (ΔΑΚ)

Μόνο η πολιτική απόφαση μπορεί να δώσει λύση στο θέμα των διεκδικήσεων του Ποικίλου Όρους υποστήριξε  και ο Δημήτρης Ταλιούρας, επικεφαλής της ΔΑΚ, που παρατήρησε την διοίκηση ότι πανηγύριζε για δικαστικές αποφάσεις. Επισήμανε την σημαντικότητα που θα έχουν οι συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα ώστε να πειστούν για να χαρακτηρισθεί δημόσια έκταση το Ποικίλο Όρος

 

ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ)

Υπέρ της απόφασης άμεσα να γκρεμιστεί το συρματόπλεγμα που μπήκε σε δημόσια έκταση στην Αγία τριάδα τάχθηκε και ο επικεφαλής της «Πετρούπολη Νέα Αρχή» Μάνος Συλλιγνάκης.  Υποστήριξε ότι πρόκειται για μία συμβολική κίνηση, που θα δείξει ποια είναι η πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις δασικές εκτάσεις και το Ποικίλο Όρος.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ (ΡΑΚ)

Τα όσα συνέβησαν στα Γεράνεια Όρη και τη μεγάλη φωτιά που έκαμε το πευκοδάσος αποτελεί καμπανάκι και για τα 7200 στρέμματα που διεκδικούνται στο Ποικίλο επισήμανε ο Νίκος Σακούτης επικεφαλής της ΡΑΚ.  Δυστυχώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, η αντιμετώπιση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, όχι μόνο δεν αποθάρρυνε αλλά  αποθράσυνε τους φερόμενους ως διεκδικητές που απειλούν με εξώδικα, που προκαλούν με την παρουσία τους. Συμφώνησε κι αυτός με τη σειρά του ότι  πρέπει να ξηλωθεί άμεσα το συρματόπλεγμα και να δοθεί ένα μήνυμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το δημόσιο δασικό χαρακτήρα της περιοχής.

Ακόμη στάθηκε στην συνάντηση που πρέπει να γίνει με τα  υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος θέτοντας τελεσίγραφο για μία εβδομάδα ειδάλλως να απαιτηθεί, καθώς στα τέλη Ιουνίου τελειώνει η προθεσμία των εντάσεων για τους δασικούς χάρτες. Επισήμανε επίσης ότι ο δήμος δεν προώθησε την συγκέντρωση υπογραφών των κατοίκων που θα λειτουργούσε ενισχυτικά στις συναντήσεις με τα κόμματα.  Ζήτησε ακόμη να υπάρξει κρούση του δήμου στον αντιπεριφερειάρχη και να ζητηθεί να εκφραστεί η πρόθεση από πλευράς Περιφέρειας. Τέλος επισήμανε ότι θα πρέπει να καθοριστεί η ημερομηνία για την ανοιχτή συνέλευση στο Θέατρο Πέτρας.

 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΟΥΡΝΑΣ (ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)

Ο Ευθύμιος Μπουρνάς, δημοτικός σύμβουλος των Ενεργών Πολιτών διερωτήθηκε αν η αναστολή οικοδομικών εργασιών που πρότεινε ο δήμαρχος μπορεί να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, ή θα ακυρώνεται από τις υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν τους νόμους. Τόνισε ότι από την πλευρά του δήμου πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις όπως την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου, όπως και να προχωρήσει η τροποποίηση  του αιτήματος που είχε κάνει ως δήμος στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ για τον χαρακτηρισμό της περιοχής .