Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΡΕΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΡΕΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΡΕΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

0
0

Με το σύνθημα “Τρελό Καρναβάλι… καλώς ήρθες και πάλι” ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποιεί εκδηλώσεις, για τις Απόκριες και τα Κούλουμα.

 

 

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω κορονοϊού και lockdown, οι απόκριες επιστρέφουν στην Πετρούπολη και ο Δήμος με μία σειρά εκδηλώσεων καλεί τους πολίτες σε ένα τρελό ξεφάντωμα.

 

  • Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί, το εορταστικό κλίμα θα τονωθεί με τους Κουδουνάτους του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών και τη Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, που θα ξεσηκώσουν την κεντρική λεωφόρο της πόλης με αποκριάτικους και ξέφρενους ρυθμούς

 

  • Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών στην κεντρική λεωφόρο (από το ύψος της οδού Σουλίου έως την οδό Κωνσταντινουπόλεως). Μετά την παρέλαση η γιορτή θα συνεχιστεί στην πλατεία «ΗΡΩ», όπου με τους ξεσηκωτικούς ήχους του DJ Marinou, οι καρναβαλιστές καλούνται σ’ ένα αποκριάτικο πάρτυ, με πολύ κέφι και χορό!

 

  • Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί, θα εορταστούν τα Κούλουμα στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, όπου κλόουν και εμψυχωτές θα περιμένουν τα παιδιά (εντός της παιδικής χαράς), με πολλές δράσεις και εργαστήριο κατασκευής χαρταετού.

Η παραδοσιακή ορχήστρα των αδελφών Αυγουστίδη θα συνοδέψει μελωδικά τον χορό, ενώ θα προσφερθούν σαρακοστιανά κεράσματα και άφθονο κρασί.