Home Πετρούπολη ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

0
0

Σε άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης για την πάταξη της καλπάζουσας νεανικής παραβατικότητας.

 

Μία εβδομάδα μετά την ευρεία σύσκεψη με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την λήψη μέτρων για την καταπόλεμηση νεανικής παραβατικότητας, ο δήμαρχος Πετρούπολης επιχείρησε με ανάρτησή του στο facebook έναν πρώτο απολογισμό, που μιλάει για 11 ληστείες ανηλικών από τις οποίες εξιχνιάσθηκαν οι πέντε, για ενίσχυση του ΑΤ Πετρούπολης και για αύξηση των περιπολιών της ΔΙΑΣ.

Αναλυτικά αναφέρει: «Από την αρχή του χρόνου μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας πραγματοποιήθηκαν 11 ληστείες ανηλίκων (από ανήλικους). Εξιχνιάσθηκαν οι 5. Οι δράστες είναι κάτοικοι γειτονικού μεγάλου δήμου – υπάρχει συγκεκριμένη συμμορία ανηλίκων. Παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι δυο ήταν υπότροποι , αφέθηκαν ελεύθεροι . Αυτά και άλλα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Δήμο με ανώτερους αξιωματικούς .

Το ΑΤ Πετρουπολης πρόσφατα ενισχύθηκε με προσωπικό, και ήδη πραγματοποιούνται περιπολίες σε επίμαχα σημεία. Επίσης η ομάδα ΔΙΑΣ θα ενισχύσει περισσότερο την παρουσία της. Υπάρχει συνεχής επαφή και ενημερώνεται τακτικά το υπουργείο για την κατάσταση .

Χρειάζεται επιφυλακή και φροντίδα από τις οικογένειες επίσης. Οι συσκέψεις με την αστυνομία θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση. Ας φροντίσουμε όλοι, ο καθένας από τη μεριά του, ώστε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή.

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αρκετοί πολίτες αντέδρασαν στην ανάρτηση του δημάρχου αναφέροντας ότι είναι πολλές περισσότερες και σε καθημερινή βάση οι επιθέσεις που γίνονται με την Αγία Τριάδα να είναι το σημείο αναφοράς, των περισσοτέρων συμβάντων. Μάλιστα αρκετοί κάνουν λόγο για φόβο των παιδιών να κυκλοφορήσουν στο δρόμο και επισήμαναν στον κ. Βλάχο ότι θα πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους, όσο ο δήμος και οι αρχές δεν παίρνουν δραστικά μέτρα.

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Είναι σίγουρο πως οι ενέργειες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου ειδικότερα να υπάρχει συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές δεν έχουν αποδώσει καρπούς μέχρι σήμερα. Είναι η τέταρτη σύσκεψη με ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας στη θητεία της σημερινής διοίκησης, αλλά τα μέτρα που πραγματικά πάρθηκαν είναι ελάχιστα και μάλιστα ανεπαρκή. Από την παράνομη στάθμευση, μέχρι την ελαφριά παραβατικότητα και τη βαριά εγκληματικότητα η Πετρούπολη βρίσκεται στη χειρότερη κατάστασή της την τελευταία 12ετία. Αρκεί μία «βόλτα» με το αυτοκίνητο Παρασκευή ή Σαββάτο απόγευμα για να διαπιστώσεις το ατελείωτο χάος στους δρόμους. Αγία Τριάδα, Παναγίτσα, Άγιος Δημήτριος αποτελούν τα ορμητήρια για επιθέσεις σε ανηλίκους. Η θρασύτητά τους ξεπερνά κάθε όριο, καθώς επιτέθηκαν σε ανήλικη στην πλατεία Ηρώ, όπου δίπλα του βρίσκεται το υποστελεχωμένο ΑΤ Πετρούπολης, που μετρά περισσότερα περιπολικά από ότι αστυνομικούς. Η πιο βαριά μορφής εγκληματικότητα σε έξαρση και αυτή με καθημερινές διαρρήξεις σε σπίτια, μαγαζιά, εμπόριο ναρκωτικών, βιασμό πρόσφατα, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να παίρνει μέτρα στα χαρτιά και να μοιράζει υποσχέσεις στα λόγια. Δεν είναι δυνατόν γονείς και εκπαιδευτικοί να ζητούν την τοποθέτηση καμερών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να πάψουν οι συνεχείς επιθέσεις από εξωσχολικούς και το σύνολο της δημοτικής αρχής  να κλείνει τα αυτιά της και ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» να… ρίχνουν τις ευθύνες αλλού. Χρειάζεται άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για να επανέλθει η ασφάλεια στην πόλη. Η κατά περιόδους αύξηση των περιπολιών δεν έφεραν και δεν θα φέρουν αποτελέσματα. Τέσσερις μηχανές ΔΙΑΣ περισσότερες δεν ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη και η κοινωνική αναταραχή από ότι φαίνεται και στα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση του δημάρχου Πετρούπολης μεγαλώνει.