Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!

0
0

 

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Πετρούπολης, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023.

 

 

Το μεσημέρι της Κυριακής, η κεντρική λεωφόρος 25ης Μαρτίου γέμισε από χρώματα και ξέφρενο κέφι με εκατοντάδες καρνιβαλιστές να χορεύουν σε αποκριάτικους ρυθμούς! Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και την καλή διάθεση πολλών πληρωμάτων από τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου Πετρούπολης, από τα σχολεία της πόλης, καθώς και από συλλόγους.

 

 

Συμμετείχαν το 14ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης,  το 18ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης «Καιρικά Φαινόμενα», το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης «Χωματερή ή Ανακύκλωση». Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου «Κορωνο-γονείς»,  του 2ου Δημοτικού Σχολείου «Καραγκιοζάκια»,  του 5ου Δημοτικού Σχολείου «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Το τμήμα Λατινοαμερικανικών Χορών «Νούμερο είσαι και φαίνεσαι», τα θεατρικά τμήματα, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών, η Φιλαρμονική και οι Κουδουνάτοι από τον Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», ο Σύλλογος Πελοποννησίων Πετρούπολης, ο Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης «Ή από πέσιμο ή από χέσιμο», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοροέκφραση «Πιτζάμα Πάρτυ», οι Mountain Walkers, το πλήρωμα «Little Stones» και πολλοί ελεύθεροι καρναβαλιστές, ενώ ανάμεσά τους ξεχώριζαν τρία εντυπωσιακά άρματα.

Σημαντική ήταν η ενίσχυση και η θετική διάθεση των εθελοντών του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Μετά τη λήξη της παρέλασης, η γιορτή συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι στην Πλατεία «ΗΡΩ», όπου με τους ξεσηκωτικούς ήχους του DJ Marinou, οι καρναβαλιστές διασκέδασαν και χόρεψαν σε ρυθμούς λάτιν, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Στην παρουσίαση των χορών συμμετείχαν το τμήμα λατινοαμερικανικών χορών του Δήμου, το Danzza Dance Studio, το Dance Club By Petroupoli, ο Σύλλογος Ευ Ζην Φιλοτεχνείν και το 4ο Δημοτικό Πετρούπολης.

 

 

Φωτογραφίες: George Panos Photography